Dizüstü bilgisayarınıza sıvı dökülürse ne yapmalısınız

2439
0

Başınıza gelecek en kötü şeylerden biri dizüstü bilgisayarınıza su veya başka bir sıvının dökülmesi… İşte böyle bir durumda yapmanız gerekenler.

Demek dizüstü bilgisayarınıza bir şey döktünüz. Bardağınızı bilgisayarınıza çok yakın bir yere koyduysanız veya bir partide müzik çalmak için laptopunuzu kullandıysanız ve üstüne birşey döküldüyse acil yapmanız gereken bazı şeyler vardır.

Dizüstü bilgisayarınız ıslanırsa zamanın önemli olduğunu bilmeniz önemlidir. Kapatmanız, fişten çekmeniz ve pili derhal çıkarmanız gerekir. Her saniye önemli. Kapatmak için uygun adımları atma zahmetine girmeyin – devam edin ve makineniz kapanana kadar bu güç düğmesine basın. Bunu henüz yapmadıysanız, aşağıdaki öğreticiyi izlemeye devam etmeden önce okumayı bırakın ve şimdi yapın; ve bilgisayarınızın birkaç gün hizmet dışı kalacağı gerçeğini kabul edin.

Dizüstü bilgisayarınıza sıvı dökülürse ne yapmalısınız

Islak-dizüstü bilgisayar acil durumlarında

Adım 1: Kolayca çıkarılabilen tüm bileşenleri çıkarın. Farenizi ve tüm kabloları çıkarın, flash sürücüleri ve DVD’leri çıkarın. Dizüstü bilgisayarınızı dımdızlak bırakın.

Adım 2: Makinenizin dışını kurulayın. Dizüstü bilgisayarınızı gidebildiği kadar açın, baş aşağı tutun ve gördüğünüz ıslak yüzeyleri bir havlu veya emici bir bezle kurulayın.  Sıvı türü önemlidir: Su en az aşındırıcıdır ama şekerli ve alkollü sıvılar en zararlıdır. durumda da amaç, bilgisayarı derhal kurutarak etkilerini olabildiğince azaltmaktır.

Adım 3: Bu noktada, hala uygulanabilirse garantiden yararlanmanızı veya makinenizi bir tamir atölyesine götürmenizi öneririz.

Eğer uzan birinin sizin yerinize bakmasını istemiyorsanız, Makinenizi dışarıda kurutmak için atabileceğiniz birkaç adım daha var. Ama bu adımlar kesinlikle çok bilgiliyseniz yapın yoksa dertleriniz sadece sudan sebepler olmayacaktır.

Parçalarına ayırın

Geçtiğimiz yıllardaki dizüstü bilgisayarlar, onları açma ve bileşenleri kaldırma işlemini kolaylaştırırken, günümüz dizüstü bilgisayarlarında durum böyle değil. Eğer bilgisayarınız bu kolay dizüstü bilgisayarlardan değilse çok fazla şey yapmanızı öneremeyiz. İstediğimiz en son şey durumu daha da kötüleştirmek. Bununla birlikte, dizüstü bilgisayarınız izin veriyorsa, atabileceğiniz bazı adımlar var.

Adım 1: Henüz yapmadıysanız ve dizüstü bilgisayarınız izin veriyorsa, pilinizi çıkarın. Bu genellikle dizüstü bilgisayarınızın alt tarafındaki bir düğmeye basarak elde edilebilir.

Adım 2: Tüm sisteme, bellek ve depolama sürücünüz gibi bileşenlere sıvı sızması konusunda endişeleriniz varsa, bunları da çıkarabilirsiniz. Bazı dizüstü bilgisayarlarda alt kısımda kaldırılmasına izin veren paneller bulacaksınız. Ancak çoğu durumda, bunları çıkarmak için bir tornavida kullanmanız gerekir. Her bir çubuğu çıkarmak için bellekle yan klipslere basın. Yarıiletken sürücü veya sabit sürücü ile, çerçeveden çıkarmak için daha fazla vidayı sökmeniz gerekebilir. Güç ve veri bağlantı portlarından veya kablolarından dikkatlice ayırdığınızdan emin olun.

Adım 3: Islak veya aşınma belirtisi olup olmadığını kontrol etmek için çıkardığınız her bileşeni inceleyin. Herhangi bir ıslak parça kurutulmalı, ancak sıvı sudan başka bir şeyse,% 99 izopropil alkol ile (bir pamuklu çubuk kullanabilirsiniz) silmeniz gerekebilir.

Adım 4: İşiniz bittiğinde, ılık ve kuru bir alanda iki ila üç gün boyunca her şeyi yalnız kurumaya bırakmak isteyeceksiniz. Bir fan kurutma işlemini hızlandırır. Saç kurutma makinesi kullanmayın, bu statik sorunlara neden olabilir. Makinenizi parçalara ayırıp bileşenlerin kuruması için zaman verdikten sonra, dizüstü bilgisayarınızı bir araya getirmek ve çalışıp çalışmadığını görmek için talimatları tersten uygulayabilirsiniz.

Umarız herşey sorunsuz gider ama gitmezse siz de bir tamirciye gidersiniz.

Dizüstü bilgisayarınız parçalarına ayrılmazsa

Bir Surface Book 2 veya MacBook veya ayrılmayı reddeden başka bir dizüstü bilgisayarınız varsa? Bu durum seçeneklerinizi büyük ölçüde azaltır, bu yüzden onu bir tamir merkezine götürmeniz gerekir.

Klavyenizdeki sıvının döküleceği zaman ile depoya götürdüğünüz zaman arasında, yapabilecekleriniz: Makinenizi baş aşağı tutun, görünür ıslaklıkları kuru bir havluyla silerek kurulayın.

Ardından kuru bir yüzeye koyun – mükemmel bir seçenek büyük bir pirinç torbasıdır, çünkü pirinç klavyenizdeki oyukların içine giren sıvıları çıkarmak için yeterince emicidir. Büyük bir torba, çok pirinç kullanın ve hepsini sıcak ve kuru bir odaya koyun. İşlemi hızlandırmak için dizüstü bilgisayarınızı bir tamirciye götürebileceğiniz zamana kadar vantilatörü açmaktan çekinmeyin.

Su geçirmezlik çözümleri

Dizüstü bilgisayarınızı ileride korumak için silikon veya şeffaf plastik bir klavye kapağına, kasanın üst ve alt yarısına su geçirmez bir dizüstü bilgisayar kılıfına ve su geçirmez bir dizüstü bilgisayar ekran koruyucusuna yatırım yapmanızı öneririz. Dizüstü bilgisayarınızı harika bir dizüstü bilgisayar çantası içinde taşıyabilirsiniz. Bununla birlikte, havalandırma deliklerini kapatmamaya dikkat edin ve havalandırma deliklerinizin serbest kalmasını sağlayın.

Önceki İçerikWindows 10’u hızlandırmak için 12 basit ipucu
Sonraki İçerikWeb sayfası PDF olarak nasıl kaydedilir