Dubai Çikolatası Nasıl Yapılır? İşte Kimsenin Bilmediği Püf Noktalar…

11
0

Son günlerin trendi olan “Dubai Çikolatası” çok merak ediliyor. Adından da anlaşılacağı üzere Dubai’de başlayan bu çılgın akım tüm dünyaya yayıldı. Ülkemizde de pek çok uygulaması görüldü.

Çikolatayı pek çok pastane, kafe ve markalar yapmaya başladı. Ancak o kadar fazla trend olduk ki, stoklarda tükendi. İnsanlar Dubai Çikolatası ararken nerede bulabileceğini araştırdı. Peki evde yapmayı denemek istemez misiniz? Aslına bakarsanız evde oldukça pratik ve çabucak yapabileceğiniz bir çikolata çeşitidir. Gerekli malzemelere sahip olan her birey kolaylıkla yapacaktır.

Bu yazımızda Dubai Çikolatası’nın yapım aşamaları ve püf noktalarını sizlerle paylaşacağım. Aramaktan bıkan ve bir an önce bu tadı denemek isteyenler buraya! Bu lezzetli çikolata için tek yapmanız gerekenler aşağıdaki adımları takip etmek…

Dubai chocolate

Dubai Çikolata Barları Nedir?

Dubai çikolata barları, yüksek kaliteli çikolatayı safran, gül suyu ve antep fıstığı gibi egzotik malzemelerle birleştiren Orta Doğu’nun zengin mutfak mirasından ilham alıyor. Bu barlar genellikle güzelce tasarlanmış ve renklidir. Bu da onları görsel olarak çekici ve lezzetli hale getirir. Dubai ile ilişkili lüksü yakalar ve kültür tadı sunan benzersiz, gurme tatlılar arayan tüketicilere hitap ederler.

Dubai Çikolatası Nasıl Ün Yaptı?

Dubai çikolatası birkaç ay öncesine kadar küresel sahnede nispeten bilinmiyordu. BAE’den bir influencer olan Maria Vehera, Dubai merkezli FIX Dessert Chocolatier’den bir barı arabasında yuturken bir TikTok yayınladığında ilgi odağı haline geldi. O zamandan bu yana aylarda sayısız taklitçi videoyla sonuçlandı ve Dubai çikolatasına dünya çapında hayranlık uyandırdı.

il fullxfull.6061460886 n3xg.jpg scaled

Dubai Çikolatası Nasıl Yapılır?

Bu yıl sosyal medyada göz kamaştıran sayısız yemek videosu arasında Dubai Çikolatası viral oldu. Ağır levhalar boyutunda çikolata kalıpları, renkli boya ile sıçramış geleneksel çikolata çubuklarına benzer ve içinde gizlenmiş yürek böreği ve antep fıstığı kreması gibi bir dolgu katmanına sahiptir.

Dubai Çikolatası İçin Gerekli Malzemeler

  • Bitter çikolata parçaları: istediğiniz çikolatayı kullanın.
  • Hindistan cevizi yağı, bölünmüş: çikolatayı eritmek için biraz ve geri kalanı kıyılmış kadayıfı pişirmek için. Tuzsuz tereyağı da kullanabilirsiniz.
  • Tahin: Bu ona güzel bir fındık tadı verir.
  • Çiğ fıstık ezmesi, kremsi: Satın alın veya evde kendiniz yapın. Biraz tuzsuz ve kavrulmuş antep fıstığını pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın.
  • Kadayıf, kıyılmış yufka hamuru, neredeyse tüm marketlerinde bulunur
  • Beyaz çikolata parçaları veya tasarım için herhangi bir beyaz çikolata isteğe bağlı

Dubai Chocolate 4.jpg

Dubai Çikolatasının Yapım Aşamaları

  1. Beyaz çikolatayı eritin ve tasarım için çikolata kalıplarının ceplerine küçük miktarlarda gezdirin. 
  2. Küçük bir kapta çikolata parçalarını ve bir çorba kaşığı hindistan cevizi yağını ekleyin ve eriyene kadar mikrodalgada 20 saniyelik artışlarla eritin.
  3. Her çikolata kalıbına 2 yemek kaşığı eritilmiş çikolata koyun.
  4. Bir kaşık veya silikon fırça kullanarak, bunları kalıpların altına ve yanlarına yayın. Ardından çikolatanın sertleşmesi için kalıbı buzdolabına koyun.
  5. Bu arada antep fıstığı dolgusu yapmaya başlayın. Kadayıf tellerini bir kesme tahtasının üzerinde doğrayın.
  6. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını (veya tereyağını) orta ateşte bir tavaya koyun. Doğranmış kadayıfı tavaya ekleyin.
  7. Kadayıfı birkaç dakika pişirin ve altın kahverengi olana kadar sürekli karıştırın.
  8. Ateşi kapatın ve ardından fıstık ezmesini ekleyin.
  9. Tahin ezmesini ekleyin. Kullanıyorsanız. Eğer yoksa bu adım isteğe bağlı olabilir. Ama onunla birlikte seviyorum.
  10. Birleştirmek için her şeyi karıştırın.
  11. Antep fıstığı dolgu karışımını çikolata kalıplarına eşit olarak bölün. Onları eşit olarak dağıtın.
  12. Ardından, dolguyu örtmek için her birine 2 yemek kaşığı veya daha fazlası ekleyin. Bir kaşık veya silikon fırça kullanarak onları yayın.
  13. 20 dakika buzdolabında veya dondurucuda 10 dakika bekletin. Kalıplardan çıkarın ve tadını çıkarın.
Önceki İçerikAkıllı Şehirler ve Veri Yönetim Sistemleri
Sonraki İçerikAkıllı Tarımda Sensör Teknolojileri