Oyun konsolunuzda karanlık mod nasıl açılır?

2453
0

Oyun konsolunuzun temasından sıkıldınız mı. Şuan telefonlarda moda olan karanlık modu konsolunuzda açma yolunu yazımızda sizlerle paylaştık.

Oyun oynuyorsanız, muhtemelen oyun konsolunuzda karanlık mod da istersiniz. Neyse ki, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch‘in tümü, bazı durumlarda sadece bir tema olsa bile, karanlık modu açmak için bir çeşit seçenek sunuyor. İşte konsolunuza göre karanlık mod nasıl açılır;

Oyun konsolunuzda karanlık mod nasıl açılır

 

Playstation 4
PlayStation 4’te yerleşik karanlık bir mod yoktur, ancak temanızı kişiselleştirerek ona yakın bir şey elde elebilirsiniz.

Üst gezinme çubuğundaki Ayarlar’a gidin.
Temalar adlı bir bölüm arayın ve bunun içinde Varsayılan’a tıklayın. Bu bölüm arka plan rengini değiştirmenize izin verir, böylece arayüzü daha koyu hale getirmek için hızlı bir çözüm arıyorsanız siyah arka planı seçebilirsiniz.

Bu işinize gelmezse, tarzınıza uyan PlayStation Store’dan özel bir tema indirebilirsiniz. Temalar menüsünde, sizi doğrudan ücretsiz ve ücretli temalara göz atabileceğiniz bir yere götüren hızlı bir bağlantı bulacaksınız.

XBOX
Microsoft’un oyun konsolu, işletim sistemi arayüzünün ve Başarılar kutusu gibi daha küçük dokunuşlarının rengini değiştirmenize izin veren oldukça sağlam tema seçenekleri sunar.

Başlamak için denetleyicinizdeki Xbox düğmesine basın, ardından açılır menüden Ayarlar’ı seçin.

Kişiselleştirme> Tema ve hareket’i seçin.

Şimdi karanlık modu açabilirsiniz. Ayrıca, Xbox’ınızın kullanıcı tarafından belirlenen bir süreye bağlı olarak veya yalnızca gün doğumu ve gün batımına göre açık ve koyu arasında geçiş yapmasını da seçebilirsiniz.

Döşemelerin rengini ve etrafını saran aksanı senkronize etmek istiyorsanız, Kişiselleştirme menüsünde “Rengim ve arkaplan” seçeneğine gidin, ardından “Rengim” seçeneğini seçin.

Nintendo Switch
Nintendo Switch konsolu varsayılan olarak beyaz bir arka plana sahiptir, ancak onu siyah olarak değiştirmek kolaydır. Bunu yaptıktan sonra, tema, Nintendo Switch Online ile ücretsiz olarak dahil edilen eShop ve NES uygulaması dışında, taşınabilir konsolun kullanıcı arayüzünün çoğunu taşıyacaktır.

Ana menünün altında bulunan düğme dizisi içindeki Sistem Ayarları’na gidin.

Tema ayarına kadar yolunuzu bulun ve ardından Switch’in karanlık modunu etkinleştirmek için Temel Siyah seçeneğini açın.

Önceki İçerik2022’de internetten nasıl para kazanabilirsiniz?
Sonraki İçerikInstagram’dan video nasıl indirilir?