2022’de internetten nasıl para kazanabilirsiniz?

2356
0

2019’un sonlarına yaklaştık. Home office veya freelance olarak çalışanlar için 2020 yılında internetten para kazanma yollarını araştırdık.

Yabancı dillerle aranız iyiyse, 2020’de çevrimiçi para kazanmak için birçok fırsat bulacaksınız. Makale, video ve ses kaydı çevirileri 2020nin en trend işlerinden biri olabilir. Çok hızlı para kazanmaya en basit yoldan başlayabilirsiniz.

Yazımızda bu yıl hangi fırsatları keşfetmenin en iyi olduğunu gösterirken, aşağıda 2020’de büyük paralar kazandırmaya devam edecek bir kaç meslekten bahsediyor olacağız. Peki 2020 yılında internetten para nasıl kazanılır? İşte size bir kaç taktik

2020’de internetten nasıl para kazanabilirsiniz

Çeviri yaparak para kazanmak

İki veya daha fazla dili akıcı bir şekilde konuşabiliyorsanız ve ayrıntıları iyi farkediyorsanız, size hitap etmesi gereken bir sürü çevrimiçi çeviri çalışmaları mevcut olacaktır. Bu makaledeki tüm rollerde olduğu gibi, iyi bir dizüstü bilgisayar ve kararlı bir internet bağlantısı olması koşuluyla, işi her yerden yapabilirsiniz.

Kendinizi bir tercüman olarak tanımlamak, müşteri bulmak ve değerinizi kanıtlamak için harika referanslar almanız gerektiği anlamına gelir. Hayır kurumları için çeviri yapmak, çeviri bürolarıyla çalışmak ve serbest çalışan sitelerdeki işlere teklif vermek, hem özgüveninizi arttıracak hem de bilinilirliğinizi. Müşteri arama yollarınızı çeşitlendirmelisiniz. Aynı anda birden fazla kaynaktan beslenen bir gelir akışınız olmalı. Böylece bir kaynak kuruduğunda hemen elinizdeki avucunuzdaki tüm işleri kaybetmemiş olasınız.

Transkripsiyon ile çevrimiçi nasıl para kazanılır?

Transkripsiyon çalışmaları 2020’ye doğru yol aldığımız şu günlerde çevrimiçi para kazanmak için harika bir yoldur. Bir veya  birden fazla dil bilmeniz halinde video ve ses dosyalarını çevrimiçi olarak müşterilere kaydettirebilirsiniz. Bu tür bir iş üstleniyorsanız, uygun bir transkripsiyon ayak pedalına sahip olmanız gerekiyor. Onsuz da işi halletmeniz mümkün olsa da ayak pedalı hızı düşürüp kayıt etmenizi kolaylaştıracak.

Transkripsiyon işini bulmak, çeviri işini bulmakla aynıdır, uzaktan hizmet talep edecek pek çok kurum mevcut. Ayrıca, freelance iş ilanı siteleri aracılığıyla, iyi bir üne sahip olduğunuzda saat oranınızı hızlı bir şekilde artırabileceğiniz birçok fırsat vardır.

Transkripsiyon çevrimiçi para kazanmak için bu makaledeki diğer seçeneklerden bazılarına göre daha kolay bir yoldur. Aynı zamanda hızlı bir geri dönüş oranı vardır, bu da çalışmalarına zaman ayırmak suretiyle transkripsiyon yoluyla para kazanmayı denemek isteyen öğrenciler için idealdir.

2020’de çevrimiçi prova okuması ve düzenleme hizmetleri sunmak

Bir veya daha fazla dile çok iyi hakimseniz, prova okuması ve düzenleme çalışmaları 2020’de çevrimiçi para kazanmanın bir başka yolu olarak size çekici gelebilir. Her ikisi de ayrıntılara olağanüstü dikkat gösterilmesini gerektirir. Düzeltme yazım ve dilbilgisi hatalarını tespit etmeye daha fazla odaklanırken, düzenleme de, yazma biçimini ve okuyucunun karşısına nasıl geldiğini geliştirmek de dahil olmak üzere kopya üzerinde daha kapsamlı çalışmalar yapılmasını gerektirir.

Prova okuyucusu ve / veya editör olarak alabilmek için üstlenebileceğiniz çok sayıda profesyonel kurs vardır. Bazı müşteriler resmi niteliklere sahip olmayanları meşgul etmekten mutlu olurken, diğerleri nitelikli bireyler kullanmayı ve potansiyel olarak hizmetleri için daha fazla ödeme yapmayı tercih edecektir. Bu nedenle, geçinmek için prova okuma ve düzenleme hizmetleri sunmayı planlıyorsanız, eğitiminizin bir parçası olarak ilgili bir nitelik almanızı sağlamak en iyisi olabilir.

Online yazı yazarak para kazanmak

Yazma, çevrimiçi olarak para kazanmak için ana dilinizde veya yeterince iyi konuştuğunuz diğer dilleri kullanarak kullanabileceğiniz başka bir iş dalıdır. Şirketlerin broşürlerine, basın bültenlerine, blog gönderilerine, web sitelerine ve konuk makalelerine yardım etmekten içerik üreticileri için çalışmaya kadar yazı yazma hizmetleri sağlayarak para kazanmanın birçok yolu vardır.

Eğer yeni başlıyorsanız ve 2020’de yazarak para kazanmak istiyorsanız, güçlü bir portföy oluşturmak esastır. Bu, itibar kazanmak için düşük ücretli işler almak ve yazma yeteneklerinizi göstermek için kendi blogunuzu oluşturmak anlamına gelebilir. Yazar olarak hızlıca zengin olmayacaksınız ancak bu konuda çok çalışıyorsanız meyvelerini uzun vadede toplarsınız. Birden fazla dilde yazabiliyorsanız, çalışmak için daha geniş bir potansiyel müşteri havuzunuz olacağından sizin için daha iyi olacaktır.

Çevrimiçi masaüstü yayıncılık hizmetleri sunmak

Yazı yazma ve tasarım işlerinden anlıyorsanız bu konuda yetenekliyseniz, masaüstü yayıncılık hizmetleri sunmak, yaratıcı yeteneklerinizi kullanırken çevrimiçi para kazanmak için harika bir yoldur. İnternette etkileyici yayınlar üretmek isteyen ancak kurum içi becerilerden yoksun olan ve böylece yardım için serbest çalışanlara veya ajanslara yönelen sayısız şirket var. Yine ihtiyacınız olan tek şey, iyi bir bilgisayar ve hızlı bir internet bağlantısının yanı sıra, müşterilerinizin ihtiyaçları doğrultusunda muhteşem broşürler, sunumlar ve daha fazlasını üretmenizi sağlayacak tasarım yazılımıdır.

Önceki İçerikYouTube abonelerinizi arttırmanın 12 yolu?
Sonraki İçerikOyun konsolunuzda karanlık mod nasıl açılır?