Mobil Uygulamaların Hayatımızda yaptığı 6 Değişiklik?

2407
0

Android ve iOS, hayatımızı değiştirecek yeni uygulamalar çıkarıyor. İşte mobil uygulamaların hayatımızda yaptığı değişiklikler

Hiç şüphesiz mobil uygulamalar yaşam tarzımızın her yönünü değiştirdi. Seyahat ve ödeme hizmetlerinden market alışverişine kadar – hayatımızda her durum için bir uygulama var. Mobil uygulamalar sosyal hayatlarımızı da değiştirdi. İhtiyacınız olan herşey parmaklarınızın ucunda. Dahası, her gün mobil uygulama pazarındaki istikrarlı büyümenin farkında olan Android ve iOS uygulama geliştirme şirketleri, hayatımızı daha da ciddi değiştirecek yeni uygulamalar çıkarıyor. İşte mobil uygulamaların hayatımızda yaptığı değişiklikler

Mobil Uygulamaların Hayatımızda yaptığı 6 Değişiklik

1- Günlük işleri kolaylaştırmak.

Muhtemelen çoğu mobil uygulamanın temel amacı budur. Bazı günlük mobil uygulamalar sayesinde günlük rutinin çeşitli görevleri giderek daha kolay ve çok daha zahmetsiz hale geldi. Farklı uygulamalar sayesinde, sinema bileti satın almak, faturaları ödemek ya da yiyecek almak gibi önemsiz şeyler daha kolay hale gelmiştir çünkü bu uygulamalar mağazaya veya bankaya fiziksel olarak ulaşma ihtiyacını ortadan kaldırmıştır. Yapmanız gereken tek şey hareket halindeyken yalnızca akıllı telefonunuz ve parmak uçlarınızla görevleri başarmak. Bu tür mobil uygulamalar zamandan da tasarruf yapmanızı sağlar.  Zamanımızın çoğunu iş yerinde çalışmakla geçirdiğimizi düşünürsek, ufak tefek angaryaları bu uygulamalar sayesinde aradan çıkarmak zamandan tasarruf etmemize yardımcı olacaktır.

2- İş verimliliğini arttırmak.

Mobil uygulamalar heryerde işinizi yapmanızı sağlıyor. İş için çok seyahat etmek zorunda olduğunuzda, telefonunuzdan işinize erişebilmek üretkenlik için mükemmeldir. Bununla birlikte, işinize sürekli erişebilme kabiliyeti sosyal yaşamınız için çok iyi değildir ve birçok insan eskisinden daha uzun saatler çalışmaktadır, bu yüzden dengeyi korumanız gerekir.

3- Günlük iletişimi kolaylaştırmak.

Herhangi bir mobil uygulama mağazasında bulunabilecek çeşitli mesajlaşma programları veya sosyal ağlar gibi mobil uygulamalar ile dünyayla bağlantıda kalmak daha basit ve kullanışlı hale geldi. Mesajlaşma mobil uygulamalar ve sosyal ağlar, sosyal normları ve dünya görüşümüzü de etkiledi. İletişim kurmak için bu tür uygulamalara sahip olmadan önce, arkadaşlarınızdan veya sevdiklerinizden haber almanız günler ya da haftalar sürerdi, şimdi ise birkaç saat içinde cevap alamamanız sıkıntı yaratıyor.

4- Bilgiye hemen ihtiyaç duyulması.

Google gibi çeşitli mobil arama motorları sayesinde, istediğimiz her bilgiyi zaman mekan farketmeden bulabiliriz. Ama bunun da başka bir tarafı var. Temelde her şey için olası bir arama yapmamıza izin veren mobil uygulamalar nedeniyle herkes bilgiye ulaşmak için zorlayıcı bir güdüye kapılıyor.

5- Fit ve sağlıklı bir yaşam 

Bazı mobil uygulamalar sayesinde sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek de daha uygun hale geldi. Çeşitli programlar sağlıklı beslenmenize, kilo verme planınızı yönetmenize veya günlük rutinlerinizi izlemenize yardımcı olur. Bazı ugulamalar kişisel koç olarak çalışıyor, bazıları da fiziksel zindelik seviyelerinizi takip etmenize yardımcı oluyor.

6- Finansal durumunuza kontrol etmek

Mobil bankacılık kullanıcılarının sayısı, havale gerçekleştiren veya faturaları zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ödeyen mobil bankacılık uygulamalarının rahatlığı nedeniyle bu yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Bu uygulamalar sayesinde bankaya gitmek artık çok gereksiz bir hale gelmiştir.  Bu nedenle, bankayı ziyaret etme imkanınız olmadığında veya yapacak başka işleriniz olduğunda bankacılık uygulamalarının ne kadar etkili olduğunu görürsünüz.

Mobil uygulamalar, yaşam tarzımızın ve toplumumuzun önemli bir parçası haline geldi; herhangi bir uygulamayı kullanmadan bir iş yapmayı ya da tek bir gün geçirmeyi hayal dahi edemiyoruz. Uygulama geliştiricileri, alışveriş yapmak, bilet rezervasyonu yapmak, taksi çağırmak, bankacılık işlemleri yapmak ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek gibi günlük faaliyetlerimizi hemen hemen tamamına yardımcı olacak çözümler üretiyorlar. Mobil uygulamalar, ihtiyacımız olan veya hayal edebileceğimiz hemen hemen her şeyi bir tuşla yapmamıza olanak sağlar. Ancak mobil uygulamaların bu kadar yaygınlaşması yüzyüze iletişimin de zamanla sonunu getirecek gibi Yine de mobil uygulamalara karşı tavrınız ne olursa olsun hayatımızda yaptıkları değişiklikleri görmezden gelmek çok zor.

Önceki İçerikNetflix izleme geçmişi nasıl silinir?
Sonraki İçerikEvden Çalışarak Nasıl Para Kazanılır?