Mobil Fotoğrafçılık için İpuçları?

2385
0

Telefonla fotoğraf çekmenin bütün inceliklerini yazımızda bulabilirsiniz. Mobil fotoğrafçılık ipuçlarımız ile fotoğraflar hiç olmadığı kadar kaliteli olacak.

Telefonunuzda nasıl harika fotoğraflar çekeceğinizi öğrenmek ister misiniz? Bu 10 ipucu ile çok kısa zamanda profesyoneller gibi fotoğraf çekebileceksiniz.

Mobil Fotoğrafçılık için İpuçları

 


Tüm olay ışıkta bitiyor
Evet bu doğru. Bütün olay doğru ışık açısını bulmaktan ibaret.

İyi bir görüntüyü harika bir görüntü haline getirmeye yardımcı olacak şey budur. Güneşin yarattığı gölgeleri inceleyin. Binalardaki yansıtıcı ışığa dikkat edin. Gündoğumundan kısar bir süre sonra ya da günbatımından hemen önce fotoğraflarınızı çekmeye çalışın. Bir pencereden gelen ışığın farklı zamanlarda odanın içine nasıl düştüğünü izleyin.

Akıllı telefonlar düşük ışık koşullarında en iyi cihazlar değildirler. Cihazınızın en iyi şekilde çalıştığı aydınlatma koşullarından yararlanmak en iyisidir.


Zoom yapmayın, Yaklaşın
Akıllı telefonunuzdaki yakınlaştırmayı hiçbir zaman kullanmayın.

Bence bu kötü bir akıllı telefon fotoğrafı çekmenin ilk adımı. Bir şeyi yakınlaştırmak istiyorsanız, bacaklarınızı kullanın ve hareket edin!

Telefonunuzun kamera özellikleri ne kadar iyi olursa olsun kamerayı yaklaştırmak en güzel sonucu verir.


Telefonu titretmeyin
Fotoğraf çekerken fotoğraf makinesi titremesi büyük fotoğraf makinelerinde bile göz ardı edilir. Bunu düzeltmenin anahtarı, telefonunuzu nasıl tutacağınızı pratik etmektir.

Dikey yerine her zaman yatay tutun. Bu size daha geniş bir çerçeve sunar.

Hareketli nesnelerin resimlerini çekerken seri çekim modunu deneyin.

Deklanşörünüz için ne kullanacağınızı bilin (ya atanmış düğme, bir yazılım deklanşör düğmesi, tripod ve zamanlayıcı veya kulaklıklarınızdaki ses seviyesi). Amaç sıfır titreşimle kusursuz fotoğraflar çekmek.


Açılar çok önemlidir bayanlar baylar
Nesnelere bakış açınızı değiştirin. Bakış açınızı değiştirmek size sadece daha iyi bir çekim yaptırmakla kalmaz, aynı zamanda konuyu nasıl gördüğünüzü gösterir.

Öyleyse yere yat, yüksek bir noktaya tırman, yana doğru hareket et ve bakış açını değiştir. Konunuz üzerinde mümkün olduğunca çok farklı açılar deneyin.


Uygulamalardan faydalanın
Akıllı telefonlarda kameraya adanmış binlerce uygulama nedeniyle mobil fotoğrafçılık harika.

Bu uygulamalar işinizi düzenlemede inanılmaz derecede faydalıdır. Kötü ışıklandırma gibi sorunları düzeltemezken, bir yüz fotoğrafını sivilcelerden arındılabilir, görüntünün belirli yönlerini netleştirmek veya fotoğrafa ilginç metin veya başka efektler eklemenize izin vermek için diğer ayrıntıları iyileştirebilirsiniz.

En sevdiğiniz fotoğraf uygulamasını bulun, iyi kullanmayı öğrenin ve zaten muhteşem olan fotonuzu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.


Kameranızın lensini temiz tutun
Bu basit bir kuraldır. Lensinizdeki camı temizleyin. Kirli bir ön camınız olduğu gibi, temizlenmesi de size daha net bir görüntü verebilir ve sonuçları iyileştirebilir.

Temiz bir mercekle yapılan bir çekim her zaman yağlı parmak izi ile çekilmiş bir çekimden daha iyi olacaktır.


Nitelik ve nicelik
Bir fotoğraf daha çekmekten korkma. İstediğiniz ve hayalinize uygun her şeyi çekin.

Buradaki önemli nokta, ne kadar fotoğraf çekerseniz, o kadar daha pratik olacağınızdır. Ayrıca mobil fotoğrafçılığınızı çekmek istediğiniz yönü de belirlemiş olursunuz..

Sizi tutabilecek tek şey telefonunuzda ne kadar saklama alanı olduğu ve pilinizin ne kadar süre dayanabileceğidir.


Su ve yansımalardan faydalanın
Aynalar, bardaklar, su birikintileri ve su kütleleri, pürüzsüz ve parlak yüzeyler harika yansımalara yol açar.

Yansıtıcı yüzeyleri aramak için kendinizi zorlayın ve nesnelerinizi açılarla veya yansımayla doğrudan kıyaslayarak yerleştirin. Basit ışık tonları bile muhteşem yansımalar yapabilir.

Mutlaka deneyin. Çok eğlencelidir.


Eğlenin
Yapmanız gereken en son ve gerçekten tek kural budur. Size anlattığımız hiçbir şeyi yapmayacaksanız, “Eğlenmek”, mobil fotoğrafçılığa girerken kullanmanız gereken tek kuraldır.

Bölgenizdeki diğer fotoğrafçılar ve topluluklar tarafından düzenlenen fototurlarına katılın. Sanatı öğrenen ve zevk alan başkalarıyla birlikte takılmak her zaman eğlencelidir.

Önceki İçerikiPhone uygulamanızın indirilmesini artırmanın 10 yolu?
Sonraki İçerikWindows 10’da parola sıfırlama işlemi nasıl yapılır?