iPhone uygulamanızın indirilmesini artırmanın 10 yolu?

2304
0

iPhone uygulamalarınızın indirilme oranını artırmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları

İPhone uygulamanızı indirmek için daha fazla kullanıcıyı teşvik etmek için kullanabileceğiniz teknikler Apple iPhone, çeşitli rakip markaların ve üreticilerin sert rekabetine rağmen pazardaki konumunu korumayı başardı. Binlerce uygulamadan oluşan Apple App Store, gururla uygulama pazarının başında yer almaktadır. Bu da platform için uygulama geliştiricilerin büyük bir bölümünü oluşturur. Artık iPhone için güzel bir uygulama geliştirdiğinize göre, daha fazla kullanıcıyı uygulamanızı indirmeye teşvik etmeniz önemlidir. Uygulamanızla daha memnun olan kullanıcılar, başkalarından da aynı şeyi denemelerini isteyeceklerdir. Bu aynı zamanda uygulamanız için daha yüksek derecelere yol açacak ve ardından Apple App Store’daki uygulamanızın durumunu otomatik olarak arttıracaktır.

İşte iPhone uygulamaları indirme işleminizi kullanıcılar arasında artırmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları:

iPhone uygulamanızın indirilmesini artırmanın 10 yolu

Kullanıcıyı meşgul edin

Uygulamanızı potansiyel kullanıcıya ne kadar iyi sunabileceğinizi belirleyin. Son kullanıcıyı göz önünde bulundurarak uygulamanızı geliştirmeniz gerekirken, uygulamanın kullanımından nasıl yararlanabileceklerini kullanıcılara bildirmeniz de çok önemlidir. Uygulamanızın ne kadar özel olduğunu ve bunun diğerlerinden ne farkı olduğunu anlatarak kullanıcıları etkileyin.

Uygulama açıklamasına odaklanın

Uygulama başlığınız ve uygulama açıklamanız, iPhone uygulamanızın işlevlerini kullanıcıya net bir şekilde iletebilmelidir. Hem başlık hem de uygulama açıklaması anahtar kelime yönünden zengin olsa da, fazla abartmamaya dikkat edin. Ayrıca, zaten popüler olan uygulamalara benzeyen uygulama adlarını kullanmaktan kaçının. Bu, faydadan daha çok zarar vermekle sonuçlanır.

iTunes Store’a gönderme

İPhone uygulamanızı, kayıt ettirmeden önce iTunes Store‘da belirtilen tüm kriterleri yerine getirdiğinizden emin olun. Ayrıca, uygulamanızın tüm işlevlerini ve sunma amacını açıkça belirten uygun bir uygulama açıklaması verin.

Sponsorluk alın

Şimdi, bu adımın başarılı bir şekilde başarılması oldukça zor olabilir. Özellikle giriş seviyesi serbest çalışan bir uygulama geliştiricisiyseniz, uygulamanız için sponsorluk almak neredeyse imkansız olabilir. Ama denemeye değer, çünkü bir uygulama sponsorluğu iPhone uygulamanızı pazarlamakla ilgili tüm finansal kısıtlarınızı azaltabilir.

Uygulamanız için bir Web Sitesi açın

Uygulamanız iTunes Mağazası tarafından onaylandıktan sonra, kullanıcılara gerekli tüm uygulama bilgilerini veren aynı Web Sitesini yayınlamanız gerekir. Ayrıca ekran görüntüleri ve videolar da ekleyebilirsiniz, böylece potansiyel kullanıcılar uygulamanız hakkında genel bir fikir edinir. Bazı arkadaşlarınıza uygulamanızı önceden incelemelerini ve bu yorumları Web Sitenize eklemelerini isteyin. Bu, daha fazla kullanıcıyı da incelemeye girmeye teşvik edecektir.

Basın bülteni yayınlayın

iPhone uygulamanızın piyasaya sürülmesi konusunda biraz gürültü yapın. Uygulamanız için bir medya bülteni yayınlayın ve size daha fazla ilgi getirmesin için en popüler Web sitelerine gönderin. Ayrıca, özellikle onlar için ücretsiz bir deneme sürümü oluşturun ve onlardan uygulamanızın uygulamalı incelemelerini kendi sitelerinde yapmalarını isteyin. Bu, uygulamanızı ilgi odağı haline getirecektir. En önde gelen uygulama geliştiricisi ve kullanıcı forumlarında promosyon kodları sunmayı da unutmayın. Bu, uygulamanıza daha fazla trafik çekmenize yardımcı olur.

Uygulamayı iPhone uygulama inceleme sitelerine Gönderin

İnternette birkaç iyi iPhone uygulama inceleme sitesi var. Uygulamanız için daha fazla kullanıcı görüşü edinmek amacıyla uygulamanızı buraya gönderin. Daha fazla inceleme açıkça daha fazla uygulama satışı anlamına gelir.

Sosyal Medyadan faydalanın

Sosyal medya daha önce hiç olmadığı gibi. Facebook, her yaştan kullanıcılar arasında mevcut favoridir. Uygulamanızı Facebook’ta ve Twitter, YouTube ve benzeri diğer sosyal medya kanallarında tanıtın. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan, iPhone uygulamanıza daha da fazla trafik kazandırmak için uygulamanızı arkadaş ağlarında paylaşmasını da isteyebilirsiniz.

Uygulamanız hakkında blog yazın

Uygulamanız hakkında düzenli blog yazın. Bu, kullanıcılarınızla daha fazla etkileşimde bulunmanıza olanak sağlar. Blogunuzda her birini paylaşıp belirli aralıklarla güncelleyin. İPhone kullanıcısı ve geliştirici forumlarında aktif olarak yer alın ve uygulamanızı her yönüyle tartışın. Bu aynı zamanda uygulamanız hakkında daha fazla geri bildirim almanızı sağlar.

Uygulamanızı Tanıtın

Uygulamanızın reklamını yapmak, geleneksel bir yöntemle pahalı bir teklif olabilir. Bunun yerine, uygulamanıza iPhone kullanıcıları arasında daha fazla yayılması için mevcut ücretsiz seri ilanların birçoğunu deneyebilir ve bağlantı değişimi programlarını deneyebilirsiniz. Maddi olarak durumunuz uygunsa çeşitli sosyal ağlara ve uygulamalarla ilgili Web sitelerine ücretli reklamlar eklemek sizin için karlı olabilir. Ayrıca, reklam afişlerini önemli ticari fuarlarda gösterebilirsiniz.

iPhone uygulamanıza daha fazla ilgi çekebilmek için yukarıda belirtilen teknikleri uygulayarak kullanıcıların uygulamanızı indirme ihtimalini artırabilirsiniz.

Önceki İçerikTelefonunuzu Wi-Fi Bağlantı Noktasına nasıl dönüştürürsünüz?
Sonraki İçerikMobil Fotoğrafçılık için İpuçları?