İyi bir alan adı seçmek neden önemli?

2489
0

Alan adınız çevrimiçi dünyadaki kimliğinizdir, bu nedenle seçerken uygun beyin fırtınası yapılmalıdır. Alan adınızın iyi olduğundan emin olun.

İster e-ticarete, ister küçük bir işletmeye, bir firmaya veya büyük bir şirkete sahip olun, en iyi alan adını seçmek, mükemmel bir web varlığı elde etmek için çok önemlidir.

Bu yazımızda iyi bir alan adı seçmenin neden önemli olduğu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bunu yaparak, işletme web sitenizi en iyi temsil eden doğru alan adını seçmeniz için uygun adımları atabilirsiniz.

İyi bir alan adı seçmek neden önemli?

Marka kimliğinizi ve itibarınızı belirler

Bir alan adı kendisini anlatır, bu nedenle alan adınızın güçlü olması gerekir. Markanızı en iyi temsil eden bir alan adı seçerek marka kimliğinizi oluşturabilirsiniz.

Bu nedenle çoğu alan adı şirket adını veya işletme sahibinin adını içerir.

URL’de, 131.107.0.89 gibi onlarca IP adresini temsil eden, microsoft.com etki alanı adı için https://www.microsoft.com/en-us URL’si gibi bir alan adı kullanılır.

IP, ana bilgisayar adı tide519.microsoft.com ve kuruluş Microsoft Corporation’ı adını taşır.

Bu örneği verdiğimize göre yapmanız gereken ilk şey bir alan adı kayıt şirketi veya bir alan adı tescil şirketi seçmektir.

Alantransferi, ek hizmetler, süre sonu politikaları ve fiyatlandırma söz konusu olduğunda esnek şartlar sunan en iyi alan adı kayıt şirketini seçin.

Alan adı Kayıt şirketinizin alan adlarını veya Alanı Adı Sistemi’ni (DNS) yönetmek için görevlendirilen kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumuna (ICANN) kayıtlı olduğundan emin olun.

Bir alan adı kayıt şirketi seçerken bazı ipuçları:

-Alan adı fiyatlarını kontrol edin. Sadece ilk kayıt yılı için geçerli olabilecek düşük fiyatlara dikkat edin. Yenileme fiyatlarının önemli ölçüde daha yüksek olabileceğini unutmayın.
-Kayıt süresini öğrenin. En fazla on yıl boyunca bir alan adı kaydedebilir ve satın alabilirsiniz. Asgari bir yıldır, ancak bazı şirketler asgari iki yıl gerektirir.
-Bir alan adı kayıt şirketinden alan adı satın almadan önce transfer politikasını okuyun. Yenileme, alan adı transferi ve diğer masraflar için ek ücretler için şartlara göz gezdirin mutlaka

Ek site koruması sağlar

Bir web sitesi sahibi olarak, özellikle pazarlama çabalarınız yoluyla uygun bir kimlik oluşturmak için çok çalıştıysanız, diğer kişilerin alan adınızı kullanmalarını istemezsiniz.

Bir alan adının bir siteden atanmamış ve bir başkasına atanmış olduğu korkunç hikayeler var. Bu nedenle alan adı kayıt şirketinin son kullanma politikasını gözden geçirmeniz gerekiyor.

Alan adı kayıt şirketi politikasını kontrol ederken bazı ipuçları:

-Ödemesiz Süreyi Kontrol Edin: Otomatik yenilemeye ayarlayın ve otomatik yenileme işleminin kredi kartı kullanım süresinin sona ermesi nedeniyle başarısız olması durumunda alan adının bir başkasına atanmasından önce bir ödemesiz süre olup olmadığını kontrol edin. Bu şekilde, alan adınızı kaybetmezsiniz.

-Eklenti Hizmetlerini Kontrol Et: Bir alan adı kayıt şirketinin eklenti hizmetleri, genişletilmiş süre sonu koruması, alan adı park etme, alan adı gizliliği, barındırma hizmeti ve daha fazlasını içerebilir. Bu hizmetlerin faydalarını bugün web sitenizde göremeseniz de, seçenekleriniz olduğunu bilmek önemli.

İyi Bir Kullanıcı Deneyimi Geliştirir

İyi bir alan adı, markanızın vizyonunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Kullanıcılara sitenizden ne bekleyebilecekleri konusunda net bir bilgi vermelidir.

İyi bir alan adı kullanıcıları etkilemeli, web sitenizi unutulmaz veya hatırlaması kolay hale getirmelidir. Çevrimiçi kullanıcıların, içeriğinizi keşfetmek için anında alan adınızı web tarayıcısına girmesini istersiniz.

Web Trafiğinizi Artırır

İyi bir alan adı, arama motoru optimizasyonu yani SEO ile akıllı trafik elde etmenizi sağlar. Alan adının doğru seçimiyle başlaması gereken SEO’nun lansmanından önce sitenizde çalışmaya başlamak iyidir.

Alan adınıza ilgili ürün ve hizmetleri bulmak için yaygın olarak kullanılan sözcükleri veya anahtar kelimeleri eklemek, web trafiğinizi artırmanıza büyük ölçüde yardımcı olabilir.

Pazarlamanıza Yardımcı Olur

Anahtar kelimeye özgü alan adları genellikle bu genel alan adlarından daha iyi tıklama oranına yani TO’ya sahiptir. Bunun nedeni, bu alan adlarının daha fazla dikkat çekmesi ve dolayısıyla daha fazla tıklama oluşturmasıdır.

Çevrimiçi kullanıcılar her zaman belirli bir şey arıyor, bu nedenle, anahtar kelime alanına maruz kaldığınızda bir siteyi tıklamak için artan bir istek var.

Önceki İçerikEvden Çalışarak Nasıl Para Kazanılır?
Sonraki İçerikYouTube abonelerinizi arttırmanın 12 yolu?