Bilgisayara oyun kolu nasıl bağlanır?

2400
0

Konsol kolları, bir PC’ye bağlandığında hemen çalışmaz. Favori kolunuzu PCnize nasıl bağlayacağınızı öğrenebilmeniz için işte aradığınız rehber.

Konsol kolları, bir Windows PC veya Mac’e bağladığınız anda hemen çalışmaz. En sevdiğiniz kolu bilgisayarınızla nasıl çalıştıracağınızı öğrenebilmeniz için bir kılavuz listesi derledik.

USB Logitech kolları gibi PC’lerde kullanılması amaçlanan çoğu kol, HID uyumlu aygıtlar olacak ve çoğu oyunda kullanabileceğiniz XInput veya DirectInput protokolünü destekleyecektir. Bazıları kutudan çıkar çıkmaz çalışır, bazılarının özel bir sürücüye ihtiyacı olabilir. Konsol kollarında, özellikle de eski olanlarda, usb’ye direk bağlanamazsa bir donanım adaptörüne ihtiyacınız olabilir.

Bu kılavuz, Windows ve macOS‘u kapsar, ancak çoğu HID denetleyicisi de Linux’ta çalışacaktır.

Bilgisayara oyun kolu nasıl bağlanır

 

PlayStation 4 (DualShock 4)
Windows, USB üzerinden bağladığınız sürece ek yazılım olmadan Sony PS4 kollarını destekler. Kolu kablosuz olarak kullanmak için bir donanım adaptörüne ihtiyacınız olacak.

Mac’ler ayrıca Sony’nin en son kollarını kablosuz bağlantı olsa bile varsayılan olarak desteklemektedir. Maalesef, bu kollar tüm oyunlarda çalışmayabilecek jenerik bir giriş cihazı olarak görünmektedir.

PlayStation 3 (DualShock 3)
Windows, PS3 kolları için özel bir sürücüye ihtiyaç duyar. Sürücüyü kurduğunuz an PS3 kolunu yükle tuşuna basın ve böylece PS3 kolunuzu rahatlıkla kullanın

Mac’ler bu kolları fazladan bir yazılım olmadan desteklemektedir. Sadece kablosuz olarak Bluetooth ile bağlanın veya bir USB kablosuyla takın.

PlayStation 1 ve 2 (DualShock 1 ve 2)
Sony’nin PS1 ve PS2 kolları daha eski ve USB kullanmıyor. Bir adaptör alabilirsiniz, ancak neredeyse tamamen aynı ancak kablosuz ve USB desteği olan bir DualShock 3’ü almak en iyisidir.

Xbox One
Windows, Microsoft’un amiral gemisi olduğunu görerek kolu, kutudan çıkar çıkmaz tamamen destekliyor. Sadece takın/bluetooth ile bağlayın ve oynayın. Windows 10 kullanıyorsanız, kolun yazılımını PC’nizden bile güncelleyebilirsiniz.

Mac’ler, ekstra bir şey olmadan kablosuz olarak Xbox One kollarını destekler, ancak kollarınızı USB üzerinden bağlamak istiyorsanız ek bir yazılıma ihtiyacınız olacaktır. Özellikle, kablolu USB Xbox One kolları için desteği artıran 360Controller sürücüsüne ihtiyacınız var.

Xbox 360
Windows varsayılan olarak kablolu 360 kollarını destekler, ancak kablosuz kollar özel bir USB adaptörüne ihtiyaç duyacaktır.

Mac’in özel bir sürücüye ihtiyacı var. Çekirdek uzantılarıyla ilgili sorunlar nedeniyle (kexts) kablosuz destek, çekirdek paniklerine neden olur ve bu sürücüde devre dışıdır.

Orijinal Xbox (Xbox “1”)
Bir adaptöre ve bazı özel sürücülere ihtiyacınız olacak, ancak bu çok kolay görünmüyor. MacOS’un daha eski bir sürücüsü var, ancak daha yeni macOS sürümlerinde çalışmayabilir. Ayrıca, biraz çılgınlık yapmak isterseniz, adaptörden tamamen vazgeçebilir ve birkaç kabloyu birleştirebilirsiniz, ancak bunu önermeyiz.

Önceki İçerikTwitter’dan video nasıl indirilir?
Sonraki İçerikNetflix’ten çevrimdışı izleme için filmler nasıl indirilir?