Netflix’ten çevrimdışı izleme için filmler nasıl indirilir?

2518
0

Uzun bir uçak yolculuğunuz mu var? Uçakta internet olmayacağı için Netflix filmlerini indirip çevrimdışı izlemeye ne dersiniz?

Haftasonunu Stranger Things‘in son sezonunun tüm bölümlerini koltuğunuzda bir gecede bitirmek için Netflix en uygun çözüm, ama dünyanın en uzun uçak yolculuğuna çıkmak zorunda kaldığınızda nasıl izleyeceksiniz? Dahili Wi-Fi ile şansınızı deneyebilirsiniz ama daha Facebook’ta bile kağnı gibi çalışan internet 4k Ultra HD bir filmi nasıl izletecek. Öyleyse çözüm nedir? Elbette çevrimdışı izleme için seyahatiniz için gerekli olan tüm filmleri ve dizileri indirin.

Evet yanlış okumadınız! Bu doğru – Android, iOS ve Windows 10’da (Yıldönümü Güncellemesi veya üstü) çevrimdışı olarak izlemek için Netflix’ten film ve dizi indirebilirsiniz. Yine de birkaç uyarıya dikkat etmelisiniz. Bazı dizi ve filmlerin indirilmesi telif hakkından dolayı kapalıdır. Ayrıca indirme yaparken hızlı bir internete ihtiyacınız olacaktır.

Netflix’ten çevrimdışı izleme için filmler nasıl indirilir

 

Uygulamanız güncel kalsın
Öncelikle, Netflix uygulamanızın güncel olduğundan emin olmanız gerekir. Cihazınız otomatik olarak güncellenecek şekilde ayarlanmamışsa, iOS cihazları için App Store’da (9 veya daha yeni bir versiyona ihtiyacınız olacak) uygulamayı tıklamanız veya aynısını Android cihazlar için Google Play Store’da yapmanız yeterlidir. Windows 10 için Netflix uygulamasını kullanmayı planlıyorsanız, görev çubuğunda Mağaza’yı tıklayın, İndirilenler ve Güncellemeleri seçin. Son olarak, Güncellemeleri Denetle’yi seçin; Netflix uygulaması güncellemeye başlayacaktır.

İndirme kalitenizi seçin
Netflix, indirmeler için iki kalite seviyesi sunar: Standart ve Yüksek. Her ne kadar Netflix öyle belirlemese de, ikincisi yüksek çözünürlüklü gibi diyebiliriz yani 720p ile 1080p çözünürlük arasında bir yerde. Standart cihazınızda daha az yer kullanır ve içeriği daha hızlı indirmenize izin verirken, Yüksek biraz daha fazla alan ve sabır gerektirir. Hangisini kullanmak isteyeceğiniz, cihazınızda ne kadar boş alan bulunduğuna ve ne tür bir cihaz kullandığınıza bağlı olacaktır. Örneğin standart mod yeni telefonunuzda iyi görünebilirken tablet veya dizüstü bilgisayarınız için daha yüksek bir çözünürlük tercih edilebilir.

Seçmek için soldaki menü simgesini tıklayın ve Uygulama Ayarları’na gidin. Buradan, İndirilenler başlığı altında, Video Kalitesi’ne tıklayın veya dokunun ve tercih ettiğiniz kaliteyi seçin. Netflix indirmelerinin ne kadar yer kaplayacağı konusunda daha fazla ayrıntıya gireceğiz.

Uyuşturucunuzu seçin
Netflix’teki her şey indirilmeye uygun değildir, ancak şirket indirilebilen içerikleri bulmanızı kolaylaştırmak için bunları “İndirmeye Uygun” adlı özel bir bölümde toplamış. Bu kategoriyi bulmak için sol üstteki Menü düğmesine tıklayın veya dokunun. Belirli bir diziyi ya da filmi araştırıyorsanız, bunun indirilip indirilemediğini o içeriğin altındaki indir işaretinden anlayabilirsiniz.

İndirmeye başla
Bir film veya dizi indirmeye başlamak için, o içerikteki indir tuşuna basın. Android kullanıcılarının burada bilmesi gereken bir şey var: İçerikleri yalnızca Netflix uygulamasının depolandığı aynı depolama cihazına indirebilirsiniz. Bu, bir SD karta içerik indirmek istiyorsanız, Netflix’in de orada kurulu olduğundan emin olmanız gerektiği anlamına gelir.

İndirdiğiniz başlıkları izleyin
İndirildikten sonra, tüm Netflix içeriği, uygulamanın sol üst köşesindeki menü düğmesini seçerek veya uygulamanın en altında bulabileceğiniz İndirilenler bölümünde görünecektir. İndirilenler klasörü, Giriş bölümünün hemen üstünde bulunur. Videonun süresi ve ne kadar alan kullandığı, doğrudan yanında listelenir. Bir bölümü oynatmak için video küçük resmine tıklamanız veya dokunmanız yeterlidir.

Önceki İçerikBilgisayara oyun kolu nasıl bağlanır?
Sonraki İçerikInstagram’ın bilinmeyen özellikleri?