Apple Watch nasıl güncellenir

2608
0

Apple, watchOS güncellemelerini yeni özelliklerle düzenli olarak yayınlar. Apple Watch’ınızı nasıl güncelleyebileceğinizi burada bulabilirsiniz.

Apple, watchOS güncellemelerini yeni özelliklerle ve izleme yüzleriyle düzenli olarak yayınlar. örneğin watchOS 6, yeni bir App Store uygulaması ve harika yeni analog saat yüzleriyle birlikte geliyor. İşte Apple Watch güncellemenin yolu.

Apple Watch nasıl güncellenir

iPhone kullanarak Apple Watch’unuzu nasıl güncelleyebilirsiniz

Apple Watch güncellemeleri iPhone ile bağlantılıdır. Örneğin, Apple Watch’ınızda watchOS 6‘ya güncelleme yapmak için önce iPhone’unuzu iOS 13’e güncellemeniz gerekir.

İlk önce iPhone’unuzdaki “Ayarlar” uygulamasını açın ve “Genel” bölümüne gidin.

Şimdi “Yazılım Güncelleme” seçeneğine dokunun.

Burada, iOS’un en son sürümünü çalıştırmıyorsanız, “İndir ve Yükle” düğmesine dokunun. Güncelleme zaten indirilmişse, “Şimdi Kur” düğmesini göreceksiniz.

Kuruluma başlamak için şifrenizi girin.

iPhone en son sürüme güncellendiğinde, iPhone’unuzdaki Watch uygulamasını açın. “Saatim” sekmesinden “Genel” bölümüne gidin.

Burada, “Yazılım Güncelleme” seçeneğine dokunun.

Mevcut güncellemeleri kontrol edin ve ardından “İndir ve Yükle” düğmesine dokunun.

Bir sonraki ekrandan cihaz şifrenizi girin. Kurulum şimdi başlayacak.

Apple Watch’un şarj cihazında ve iPhone’unuzun Wi-Fi’ye bağlı aralığında olduğundan emin olun. Kurulum yalnızca Apple Watch en az %50 oranında şarj dolu ise başlayacaktır.

Apple Watch’tan Yazılım Güncelleme

WatchOS 6 ile, Apple Watch iPhone’dan daha bağımsız olmaya başlıyor. En önemli örnek, uygulamaları bileğinizden indirip güncellemenizi sağlayan yeni App Store‘dur.

WatchOS 6’ya güncelleme yaptıktan sonra, sonraki tüm güncellemeler iPhone’a dokunmadan doğrudan Apple Watch’tan uygulanabilir.

Bunu yapmak için, bal peteği uygulamaları ekranını açmak için Apple Watch üzerindeki “Dijital Taç” a basın.

Burada “Ayarlar” üzerine dokunun ve “Genel” i seçin.

Şimdi, “Yazılım Güncelleme” üzerine dokunun.

Apple Watch, Wi-Fi veya hücresel bir ağa bağlı olduğu sürece, mevcut güncellemeyi görürsünüz. Aşağı kaydırın ve ardından “İndir ve Yükle” düğmesine dokunun.

Şimdi Apple Watch’u şarj cihazına yerleştirin ve Wi-Fi’ye bağlı olduğundan emin olun. Yükleme, Apple Watch’un en az yüzde 50 oranında şarj doluluğa ulaştığında başlayacaktır.

Önceki İçerikNotebook pil ömrü nasıl uzatılır
Sonraki İçerikSosyal medya ile iş geliştirme