YouTube’dan para nasıl kazanılır?

2095
0

YouTube, video yayıncılarının ve içerik oluşturucularının çevrimiçi para kazanabileceği en iyi platformlarından biri oldu. Siz de kazanmak ister misiniz?

İnternetin dünyadaki herkes tarafından erişilebilir olmasının yanı sıra, insanlar bu platformu kullanarak para kazanabilmeye başladı hem de trafik çilesi çekmeden, patrona günlük rapor vermeden ve sabah 9 akşam 6 programına uymadan.

Bu haber sizi de heyecanlandırıyorsa, YouTube üzerinden para kazanmayı neden düşünmeye başlamıyorsunuz. Tamamen metne dayalı makalelerden farklı olarak, YouTube videolarını yayınlamak içerik sunmanın en eğlenceli ve yaratıcı yolu olabilir. İçinizden millet nasıl paralar kazanıyor dediğinizi duyar gibiyiz. O zaman buyrun makalemize…

YouTube’da para nasıl kazanılır?

YouTube muhtemelen bugün dünyanın en iyi video paylaşım sitesidir. Bir YouTube hesabınız olduğunda, farklı içeriğe sahip videolar (teşhir, tehdit veya pornografik olmadığı sürece) gönderebilir ve farklı izleyicilere erişebilirsiniz.

Bu süreç basit görünebilir, ancak para nasıl gelecek? Ünlü YouTuber’lar bu platformda nasıl para kazanıyor?

YouTube üzerinden para kazanmanın iki yolu var. İlgi alanlarınıza ve finansal hedeflerinize bağlı olarak, YouTube üzerinden aşağıdakileri yaparak para kazanabilirsiniz:

Bir reklamveren olarak para kazanın: Bir reklamveren olarak YouTube üzerinden para kazanmak, YouTube’a videolarınızı sizinkiyle aynı hedef pazarda olan reklamlarda yayınlanması için ödeme yapılması anlamına gelir. Bu işlem, potansiyel alıcılara ulaşmanızı ve onlarla ilişki kurmanızı kolaylaştırır.

Bir reklam platformu olarak para kazanın: Bir reklam platformu olarak, kendi videolarınızı oluşturmaktan siz sorumlusunuz. Buradaki hedefiniz, markaların ve pazar liderlerinin sizi fark etmeleri için çok sayıda izleyici ve abone edinmektir. Bu gerçekleştiğinde ürün ve hizmetlerini pazarlamanız için size en sonunda ödeme yapacaklardır. Bir reklam platformu olarak para kazandıktan sonra bir YouTube ortağı veya bağlı kuruluşu olarak kabul edilirsiniz.

YouTube’un bir video paylaşım sitesi olmasından dolayı, izleyicilerin görsel olarak çekici içeriklere ilgi göstereceğini de söylememize gerek yoktur herhalde. Videolarınızı izleyecek insanlara cazip gelmek için, küçük resimlerinizi izleyicinizin dikkatini hemen çekebilecek kancalara dönüştürdüğünüzden emin olun. Videolarınızın küçük resimlerinin ilgi çekici ve profesyonel görünmesini sağlamak için YouTube küçük resmini Crello ile yapabilirsiniz.

Peki biz YouTube’dan nasıl para kazanacağız?

Video pazarlama, en ünlü ve yenilikçi pazarlama biçimlerinden biri olarak kabul edilir. Birkaç işletmenin kendi adına video pazarlaması yapmak için diğer şirketleri veya bireyleri dış kaynak olarak kullanımının nedeni budur.

Bu talep nedeniyle, video pazarlama camiasındaki rekabetin sert olmasına hazır olun.

İçeriğinizin ne kadar yeni olduğuna takılmanıza gerek yok, başka bir YouTube kullanıcısı veya vlogger’ın zaten aynı şeyi çektiğine emin olabilirsiniz. YouTube’da bir acemi olarak para kazanmak ve büyümek istiyorsanız, aşağıdaki tekniklere hakim olmak için zaman ayırın:

Tek bir konuyla veya anahtar kelimeyle ilgili videolar yükleyin.

Çoğu insan, çevrimiçi takipçileri kazanmak için farklı içerik türleri üretmeleri gerektiğini düşünür. Moda, teknoloji ve ilişkiler hakkında aynı anda içerikler üretip bunu yapmanın daha fazla izleyiciye ulaşmalarını sağlayacağına dair yanlış bir düşünceleri vardır.

Bu, video pazarlamaya gelince en yaygın yanılgılardan biridir. YouTube’da para kazanmak istiyorsanız, tek bir konu veya anahtar kelime hakkında video yüklemeye odaklanın.

Örneğin, evcil hayvanlara karşı gerçekten tutkuluysanız, bir kişinin yaşam tarzına göre doğru köpeği seçmesi, ilk kez evcil hayvan sahibi olanların köpeklerine nasıl daha iyi bakabileceği veya bir köpeğin kapabileceği en yaygın hastalıkların neler olabileceği hakkında içerikler üretin.

Tek bir konuya veya anahtar kelimeye odaklanmak, yalnızca içerik oluşturma sürecinizi kolaylaştırmaz, aynı zamanda kendinizi sektörde bir otorite olarak konumlandırabilirsiniz. Evcil hayvanlar hakkında bilgilendirici ve doğru videolar ürettiğinizde, çevrimiçi kullanıcılar, konuyla ilgili uzman olduğunuzu düşüneceklerdir. Bu olduğunda, güvenlerini kazanmak senin için daha kolay olacak.

Hedef kitlenizle düzenli olarak bağlantı kurun.

Başarılı bir YouTuber olarak yolculuğunuz, video yayınladığınıda sona ermez; bu işlem, çevrimiçi görüntüleyenlerinize ve takipçilerinize uzun vadeli bir taahhüdün başlangıcını işaret eder.

Bu platformda başarılı olmak istiyorsanız, izleyicilerinizle düzenli olarak iletişim kurun. Onların kendilerini değerli ve özel hissetmelerini sağlayın ve en önemlisi onlarla arkadaşlıklar kurun. Aşağıdaki tavsiyelerle buna ulaşabilirsiniz;

– Videolarınızdan bazılarında izleyecilerinizden veya takipçilerinizden bahsedin. Bu, kendilerini özel ve farklı hissetmelerini sağlar.

– Bütçeniz izin veriyorsa, arada bir hediye verin. Sadık bir izleyici veya takipçiye (sponsor desteğiyle veya kişisel bütçenizden) sürpriz bir ödül verebilirsiniz. Tüm çevrimiçi takipçileriniz için bir yarışma oluşturup bu stratejiyi kullanabilirsiniz.

– YouTube kanalınıza bir video yükledikten sonra, yorumlar bölümünde takipçilerinizle konuşun. Onlara günlerinin nasıl geçtiğini, sizden ne tür bir video beklediklerini veya başka bir kişiyle ortak çalışmanızı isteyip istemediklerini sorun. Yorumlar bölümünü, kendinizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenebilmek için bir öneri kutusu olarak kullanın.

YouTube videolarınızı diğer sosyal medya kanallarında paylaşın.

Sabah uyandığınız an ve günün farklı saatlerinde YouTube’u kontrol ediyor olabilirsiniz, ancak diğer insanların aynı yaşam tarzını takip etmediğini unutmayın.

Çoğu zaman, yalnızca bir arkadaşları komik bir video attığında veya kendi bölgelerinde endişe verici haberler varsa YouTube’a girenler var.

Videolarınızın birçok kişi tarafından erişilebilir olmasını ve izlenmelerini istiyorsanız, YouTube videolarınızı diğer sosyal medya kanallarında tanıtın.

Bir Facebook, Twitter veya Instagram hesabınız varsa, çevrimiçi takipçilerinizin zaten bir YouTube kanalınızın da olduğunu bilmelerini sağlayın. Kanalınızın bağlantısını eklemeyi unutmayın, böylece hemen yönlendirilebilirler.

Acı Gerçek; Hızlı sonuç beklemeyin

YouTube’da kariyer yapmak kolay görünebilir, ancak diğer kişilerin de yıllardır aynı şeyi yaptıklarını unutmayın. Şu an sahip oldukları takipçileri oluşturmak için çok yoğun zaman ve çaba harcadılar.

Önceki İçerikBirden fazla sosyal ağda aynı anda paylaşım yapma?
Sonraki İçerikWeb trafiğini arttırmak için 5 ipucu?