Tweet’lerinizi viral yapmanın yolları?

2277
0

Twitter’da viral içerik yayma şansınızı artırmak için birkaç ipucu ile karşınızdayız. Fenomen olmaya hazır mısınız?

Twitter, dünya çapında bir sohbet odası gibidir. Dünyanın herhangi bir yerinden, genel hesabı olan hemen hemen herkesle bağlantı kurabilir ve sohbet edebilirsiniz.

Bir şey çevrimiçi viral olduğunda, genellikle Twitter’dan biraz yardım alır. Bazen Twitter’da bile başlar ve oradan patlar.

Haber değeri yüksek içerik Twitter’da son derece hızlı bir şekilde yayıldığından, bazı viral kampanyalar için önerilen bir araçtır. Milyonlarca takipçiye ihtiyaç duymanız gerekmez – viral momentumun ilerleyebilmesi için doğru içerik ve ilk birkaç retweet ve favori yeterli olacaktır.

İşte Twitter’da biraz daha “viral” olmak için yararlı bulabileceğiniz bazı ipuçları.

Otantik Bir Takip Oluşturma Çalışması

Zamanınızı ve enerjinizi, tweet’lerinizle gerçekten ilgilenen takipçileri çekmeye odalanarak harcamak istiyorsunuz. Bu, nicelikten ziyade takipçilerinizin niteliğine odaklanmak anlamına gelir.

Otomatik hesaplara sahip 10.000 bağımsız takipçinin aksine, gerçek insanlardan oluşan 200 gerçek, takipçiniz varsa, viral olmak için tweet alma şansınız daha yüksektir.

Unutmayın ki, tweet’leriniz ve genel Twitter varlığınız, gerçek takipçileri çekmek için ilginç ve heyecan verici olmalı.

Haber niteliği taşıyan konular hakkında tweet atın

İnsanlar kesinlikle haber değeri taşıyan herşey hakkında retweet yapmayı favorilere eklemeyi seviyor. Bu yıl ki tatillerden hava durumuna bilimsel çalışmalardan politikaya her türlü güncel konu etkileşim alır. İçeriğinizi bir şekilde haber olan bir şey üzerinde çalıştırabilirseniz, Twitter’dan daha fazla dikkat çekebilirsiniz.

Bunu yapmanın yanlış bir yolu olduğunu unutmayın. Kendi kazancınız için bir haberin avantajından yararlanmak, açgözlü ve kötü bir imaj olarak görünebilir.

Popüler konular hakkında tweet atın

Bu iş, haberler hakkında tweet atmakla kol kola yürür. Çoğu zaman haberler Twitter.com’un kenar çubuğunda (veya mobil uygulamadaki arama sekmesinde) görüntülenen trend konularıyla bütünleştirilir.

Bu trend ifadelerini tweetlerinize eklemek ve ayrıca popüler etiketleri kullanmak size biraz daha fazla etkileşim kazandırır. Attığınız tweetlerin paylaşılacağının kesinlikle garantisi değil, ancak başlamak için iyi bir yer.

Zamanlamaya Dikkat Edin

Saat 2’de harika bir tweet gönderirseniz, muhtemelen çok fazla etkileşim elde edemeyeceksiniz. Twitter trafik saatleri genellikle sabah 9 da başlar, 12-1 arası devam eder ve 4-5 arasında sona erer.

Bu belirli zaman dilimlerinde tweetleme vaktiniz yoksa, tweetlerinizi planlamak ve bu zaman dilimlerinde sizin için otomatik olarak göndermelerini sağlamak için bir sosyal medya uygulama aracı kullanabilirsiniz.

Görsel Olun

Görsel içerik, resimler, GIF’ler ve video eklenmiş olan tweet’lerin insanların yayınlarında fark edilme olasılığı daha yüksektir, bu nedenle eğer yapabiliyorsanız, bir tweet’e yalnızca metin eklemekten fazlasını yapın.

Komik olun

Bu kesin bir gereklilik değildir, ancak uzun bir yol kat edebilir ve birkaç retweet ile yüz binlerce retweet arasındaki farkın nedeni olabilir. Pratikte Twitterde çok fazla takipçisi olmayan önemsiz biri olabilirsiniz ama paylaşacağınız bir komik tweet size ivme kazandıracak bir kaç retweet’i beraberinde getirecektir.

Farklı Olun

Söylemesi yapmaktan kolay, değil mi? Twitter’da hepsi takipçilerinin büyümesi için aynı stratejiyi kullanan, retweet isteyen ve onları izleyen herkesi takip eden birçok kopya var. Bazen en iyi strateji aslında hepsinin en sıradışı stratejisidir ve hiç kimsenin ya da çok az kişinin gerçekte kullandığı stratejidir. Komik hesapların en öne çıkan örneklerinden biri Twitter parodi hesapları. Yani ünlülerin hesabını taklit eden hesaplar.

Bunların çoğu esprili mizahı tweet’lerine entegre ederek viral olmayı başardılar. Twitter’da eğlence ve mizah sonsuz, bu yüzden kendi avantajınıza döndürebilirseniz, çok fazla çaba harcamadan çok sayıda takipçi ve etkileşim çekebilirsiniz.

Her zaman değer katmaya çalışın

Tweet’lerin yararlı, bilgilendirici olması ve takipçilerinin gözünde genellikle değer katması gerekir. Bunları yalnızca bağlantılar ve sıkıcı içerikle spam yapıyorsanız, takipçilerin ilgisini çekmez ve kesinlikle herhangi bir retweet alamazsınız. Hatta, biri hesabınızı bildirebilir ve hesabınız askıya alınabilir.

İnsanların yararlı bulabileceği şeyleri tweetleyin. İster bir haber, ister bir olay hakkında bir uyarı, ister nasıl yapılır kılavuzu, isterseniz de indirme bağlantısı veya başka bir şey olsun, alakalı olmalıdır.

Önceki İçerikYavaş bilgisayar nasıl hızlandırılır?
Sonraki İçerikMac’te Windows 10 nasıl kurulur?