Meta Yapay Zeka İçin Dev Adım: Sesli Video Desteği

25
0

Yapay zeka yarışı kızışıyor. Şirketler görsel ve metin kısmından artık videoya geçiş yapıyor. Bu geçişlerden birini de Meta yaptı. Meta yapay zeka alanında önemli bir desteği duyurdu. Video için sesli komut sistemini getirdi.

Facebook sahibi Meta (META), Cuma günü, kullanıcı istemlerine yanıt olarak gerçekçi görünen video ve ses klipleri oluşturabilen sistemi duyurdu. Bu gelişim OpenAI ve ElevenLabs gibi önde gelen medya üretim girişimlerinin araçlarına rakip olabileceğini iddia eden Movie Gen adlı yeni bir yapay zeka modeli oluşturduğunu açıkladı.

Meta tarafından sağlanan Movie Gen’in kreasyonlarının örnekleri, resmi internet sitesinde tanıtıldı. Örneklerde; yüzen ve sörf yapan hayvanların videolarının yanı sıra, bir tuval üzerinde resim yapmak gibi eylemlerde bulunmaları dikkat çekti. Aynı zamanda insanların gerçek fotoğraflarını kullanan videoları gösterildi. 

Ekran Resmi 2024 10 08 08.33.22

Meta Yapay Zeka’dan Önemli Adım

Meta, bir blog gönderisinde, Movie Gen ayrıca videoların içeriğiyle senkronize edilmiş arka plan müziği ve ses efektleri oluşturabileceğini ve mevcut videoları düzenlemek için aracı kullanabileceğini söyledi.

Böyle bir videoda Meta, aletin çölde tek başına koşan bir adamın eline ponponlar sağlarken, bir başkasında bir adamın kuru topraktan kaykay yaptığı bir otoparkı sıçrayan bir su birikintisiyle kaplı bir otoparka dönüştürdü.

Meta yapay zeka, Movie Gen tarafından oluşturulan videoların 16 saniyeye kadar, sesin ise 45 saniyeye kadar uzun olabileceğini söyledi. Modelin Runway, OpenAI, ElevenLabs ve Kling gibi girişimlerin teklifleriyle karşılaştırıldığında olumlu performans gösterdi.

Eğlence endüstrisindeki teknoloji uzmanları, film yapımını geliştirmek ve hızlandırmak için bu tür araçları kullanmaya istekliyken, diğerleri telif hakkıyla korunan eserler hakkında izinsiz olarak eğitilmiş gibi görünen sistemleri benimseme konusunda endişeleniyor.

Meta sözcüleri, şirketin Llama geniş dil modelleri serisinde olduğu gibi geliştiriciler tarafından açık kullanım için Movie Gen’i yayınlama olasılığının düşük olduğunu ve riskleri her model için ayrı ayrı değerlendirdiğini söyledi. Meta’nın özellikle Movie Gen için yaptığı değerlendirme hakkında yorum yapmayı reddettiler.

Bunun yerine, Meta’nın Movie Gen’in kullanımları konusunda doğrudan eğlence topluluğu ve diğer içerik oluşturucularla çalıştığını ve bunu gelecek yıl bir ara Meta’nın kendi ürünlerine dahil edeceğini söylediler.

Önceki İçerikGüllaç Tarifi
Sonraki İçerikRüyada Su Görmek Ne Anlama Gelir?