iPhone 16/16 Pro Ailesine Geçiş Yapmak İçin 4 Neden

61
0

Geçtiğimiz günlerde Apple, yeni iPhone serilerini tanıtmıştı. Birçok özellik yeni iPhone ailesine geldi. Ancak bazıları beklentilerini karşılayamazken, bazıları için istenilen özellikler gelmişti.

Her sene Eylül ayında Apple etkinliği düzenleniyor. Dünya çapında merak edilen etkinlik YouTube üzerinden milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Yeni iPhone’nun yanı sıra Apple Watch ve kablosuz kulaklık modelleri de bu etkinlikte duyuruluyor.

Birçok eski iPhone kullanıcısı ise artan fiyatlar nedeniyle yeni modele geçip geçmemenin ne kadar mantıklı olduğuna karar vermiyor. İşte bu liste karar veremeyenler için bire bir…

Ekran Resmi 2024 09 29 15.52.32

iPhone 16’ya Geçiş Yapmak Mantıklı Mı?

iPhone 16, bir önceki nesillerde olduğu gibi yenileme hızında değişiklik yaşanmadı. Kamera düzeni değişirken biraz daha büyüme gördü. Kamera kontrol butonu ile dikkat çekerken, fiyatıyla kafaları karıştırdı.

Apple’ın en büyük devrimi yapay zekanın yeni cihazlarda kullanılacak olmasıdır. Ancak bu henüz gelmiş değil. Daha güncel cihaz olması ve kamera kontrol butonu dışında iPhone 16 için yeni bir özellik söylemek oldukça zor. İçerik üreticileri ise, daha iyi bir model olan 16 Pro’ya göz atıyor.

iPhone 16 Pro’ya Geçiş Yapmak İçin 4 Neden

Apple, en büyük yükseltmelerini Pro telefonları için yapıyor. Bu yılki iPhone 16 Pro modelleri bir istisna olmadı. Daha büyük ekranlardan elden geçirilmiş kamera donanımına kadar, hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max bir dizi iyileştirmeye sahip oldu. İşte yeni modellere geçmenin 4 nedeni!!!

Ekran Resmi 2024 09 29 15.51.07

Daha Büyük Ekran

Daha büyük ekran pro modellerine geliyor. iPhone 16 pro ve 16 pro max şimdi 6,3 inç ve 6,9 inçlik ekran boyutlarına sahip. Bu iki boyut, bir iPhone’da şimdiye kadar sunulan en büyük ekran olma özelliğini taşıyor.

Ekran Resmi 2024 09 29 15.49.52

Büyük Kamera Değişiklikleri

Kameralar, herhangi bir telefondaki en önemli özelliklerden biridir. Apple, iPhone 16 Pro modellerindekilerin çok dikkat çekmesini sağladı. Özellikle iPhone 16 Pro söz konusu olduğunda, her lens bir tür iyileştirmeden geçiyor.

En büyük değişiklik, Appleın iPhone 15 Pro Max ile tanıttığı tetraprizma tasarımını benimseyen iPhone 16 Pro’nun telefoto kamerasını içeriyor. Sonuç olarak, iPhone 16 Pro artık Pro Max modelinin yapabilecekleriyle eşleşen 5 kat optik yakınlaştırma sunuyor.

Ekran Resmi 2024 09 29 15.37.57

Kamera Kontrol Butonu

Profesyonel telefon kullanıcıları, Kamera Kontrol düğmesine hafif bir basarak telefoto lens yakınlaştırmasını kontrol edecek. Çift basma, pozlama veya alan derinliği gibi farklı kamera ayarları arasında geçiş yapmanıza ve bunları bir slaytla ayarlamanıza olanak tanır.

Ekran Resmi 2024 09 29 15.37.39

Geliştirilmiş A18 Pro Performansı

Yeni bir iPhone güncelleme turu ile yeni bir yonga seti sunuyor. iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin içindeki A18 Pro oldukça zorlu görevler için hazır. Standart iPhone 16’daki A18 sistem üzerinde çipe kıyasla GPU’sunda ekstra bir çekirdeğe sahiptir. Bu nedenle Pro modelleri grafik yoğun uygulamalarda daha iyi performans sunar.

Önceki İçerikAkıllı Ağlar ile Enerji Dağıtımında Yenilikler
Sonraki İçerikAkıllı Binalarda Enerji Yönetimi ve Verimlilik