Mail atmanızı kolaylaştıran Gmail kısayolları?

2401
0

Gmail’in bu az bilinen kısayolları aslında en kullanışlı olanlarındandır. Hayatınızda kolaylık sağlayacak kısayollara bir göz atalım

Gününüzün büyük bir bölümünü Gmail’i kullanarak mı geçiriyorsunuz? Mail’lerin çoğunluğunu sürekli bir bilgisayar kullanarak iletiyorsanız, klavye kısayolları size zaman kazandırabilir. Düzinelerce Gmail klavye kısayolu vardır; ama biz sizin için en faydalı olanları paylaştık.

Mail atmanızı kolaylaştıran Gmail kısayolları

Gmail klavye kısayollarını iki gruba ayırır: her zaman açık olanlar ve etkinleştirilmesi gerekenler. Gmail’in sunduğu tüm klavye kısayollarını görmek için Gmail gelen kutunuzu görüntülerken Shift-? e basabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken Gmail kısayolları.

Her zaman açık olan Gmail klavye kısayolları

Mesajı aç

Gelen kutunuzda hareket etmek için yukarı ve aşağı ok tuşlarını kullanabilirsiniz; ok tuşlarına basarken gelen kutunuzun sol kenarı boyunca ince, mavi, dikey bir çizgi hareket ettiğini göreceksiniz. Bir maili açmak için Enter tuşuna basın.

Bir sohbette gezin

Bir e-posta görüşmesini görüntülerken, görüşmedeki bir sonraki maile geçmek için N tuşuna, bir önceki maile geçmek için P tuşuna basın. Bir görüşmedeki mailleri genişletip daraltmak için Enter tuşuna basın.

Etkinleştirilmesi gereken Gmail klavye kısayolları

Aşağıdaki kısayolları etkinleştirmek için, gelen kutunuzun sağ üstündeki dişli simgesini tıklayın ve Ayarlar’ı seçin. Genel sekmesinde, Klavye kısayolları seçeneğine ilerleyin ve Klavye kısayolları açık seçeneğini tıklatın. Bitirmek için, aşağıya doğru kaydırın ve Değişiklikleri Kaydet düğmesini tıklayın.

Yeni mail oluştur

Yeni bir mail oluşturmak için C tuşuna basın. Yeni bir pencerede mail oluşturmak için Shift-C tuşlarını kullanın. Veya yeni bir sekmede mail oluşturmak için D tuşuna basın.

Bir sonraki veya bir önceki e-postaya git

Açık bir e-postanız olduğunda, gelen kutunuzdaki bir sonraki e-postaya gitmek için J tuşuna ve önceki e-postaya gitmek için K tuşuna basın.

Yenile veya gelen kutusuna geri dön

Gelen kutunuzu yenilemek veya açık bir e-postanız varsa gelen kutusu görünümüne dönmek için U tuşuna basın.

Bir mail seçin

Gelen kutusu görünümünüzden bir mail seçmek için (onun kutusunu işaretleyin), dikey mavi çizgiyi ona taşıyın ve X tuşuna basın.

Çöpe veya arşive gönder

Gelen kutunuzdaki bir mail veya mailler seçiliyken, # tuşuna basarak mail veya mailleri çöp kutusuna taşıyın. (# = ÜstKrkt-3). Bir mesajı silmek yerine arşivlemek için E tuşuna basın.

Erteleme düğmesine bas

Gelen kutunuzdan bir mail seçin ve ertelemek için B tuşuna basın. Gelen kutunuzdan kaldırılır ve daha sonra saat, tarih – sonradan bugün, yarın, gelecek hafta veya belirlediğiniz belirli bir saatte gelen kutunuzun tepesinde açılır.

Yıldız sohbeti

Gelen kutunuzu görüntülerken, bir sohbete başlamak için S tuşuna basın. Yıldızlamak için sohbetin seçilmesine gerek yok; yalnızca konuşmanın yanındaki ince mavi çizgiyi hareket ettirmeniz yeterlidir. Yıldızı kaldırmak için tekrar S tuşuna basın.

Aramak için eğik çizgi (Slash)

Gelen kutunuzu görüntülerken, imleci sayfanın üstündeki arama kutusuna taşımak için / tuşuna basın.

Cevapla, hepsini yanıtla ve ilet

Açık bir görüşme yaptığınızda, cevaplamak için R tuşuna basın. Tümünü yanıtlamak için A tuşuna basın. Ayrıca, F tuşu bir konuşmayı iletmenizi sağlar. Bu komutlardan herhangi biriyle Shift tuşuna basarsanız, yeni bir pencerede cevaplar, tümünü yanıtlar veya iletir.

Gönder

Maili göndermek için Tab-Enter tuşuna basın.

Komutlara git

G tuşunu kullanan çok sayıda komut vardır. En yardımcı olanlar bu altısıdır:
G + A – tüm postalara git
G + I – Birincil gelen kutusuna git
G + S – Yıldızlı mesajlara git
G + D – Taslaklara git
G + T – Gönderilen postaya git
G + C – Rehber listesine git (yeni bir sekmede açılır)

Yıldız komutları

Uygulamada Shift-8 olan * tuşunu kullanarak bir takım komutlar vardır. En yardımcı olanlar bu üçü:
* + A – tüm postaları seç
* + N – tüm postaların seçimini kaldır
* + U – okunmamış tüm postaları seç

Bu son klavye kısayol kombinasyonunu her zaman kullanıyoruz. Bir favori belirlememiz gerekseydi, bu olurdu. Geçerli gelen kutusu görünümümdeki okunmamış tüm mesajları seçebilmek ve bunları okundu olarak işaretleyebilmek veya çöp kutusuna taşıyabilmek çok kullanışlı.

Gmail kısayollarının tam listesi için bu Google destek sayfasına bakın.

Önceki İçerikSEO dostu içerik nasıl yazılır, püf noktaları nedir?
Sonraki İçerikGoogle Chrome temaları nasıl kurulur?