SEO dostu içerik nasıl yazılır, püf noktaları nedir?

2474
0

İşletmenizi, pazarlama bütçenizi arttırmadan büyütmek mi? O zaman SEO dostu içerik ürettiğinizden emin olun. Peki nedir seo dostu içerik?

Arama motoru optimizasyonu yapılmış (SEO) web siteleri sağlam bir otorite ve iyi bir backlink profili ile arama motorlarında daha üst sırada yer alıyor.

Web siteniz ana sayfada gösteriliyorsa, daha fazla tıklama, paylaşım, beğenme ve etkileşim elde edersiniz.

Sayfanızı kimse bulamazsa, en iyi yazılmış makaleler bile anlamsızdır.

Söylemeye gerek yok, işinizin gelişmesini istiyorsanız, SEO dostu içerik yazdığınızdan emin olmanız gerekir.

Kolay olduğunu söylemiyoruz. Güçlü SEO içeriği yazmaya başlayan pek çok düşünce ve öngörü vardır.

Ancak, temel bilgileri öğrendikten ve bunları içerik üretim sürecinize dahil ettikten sonra, iş yükünüzü azaltarak iyi sonuçlar vereceğini göreceksiniz.

Kişiler listenize e-posta pazarlama bültenleri gönderme ve iyi bir pazarlama hunisi gönderme gibi bazı tanıtım etkinlikleriyle bunu güçlendirin ve artık hazırsınız.

Ancak bugün için SEO’nun optimize ettiği içerik konusuna bağlı kalalım. Ayrıntılara girmeden önce, aynı sayfada olduğumuzdan emin olalım.

SEO Dostu olmak ne demek

SEO dostu içerik, arama motorlarının üst sıralarda yer almasına yardımcı olacak şekilde oluşturulan içerik türüdür.

Bazı pazarlamacılar bunun anahtar kelimelerle doldurulması gerektiği anlamına geldiğini düşünmelerine rağmen, arama motorlarının içeriğinizi bulmaya, anlamalarına ve kapsamaya çalıştığınız konuyu bulmasına yardımcı olmaları anlamına geliyor.

Bu makalede okuduğunuz gibi, içeriğinizi SEO dostu yapmak yayınlarınızın, videolarınızın ve diğer içerik türlerinin etrafına anahtar kelimeler püskürtmekten çok daha fazlasını gerektirir.

SEO dostu içerik nasıl yazılır, püf noktaları nedir

1. Başlık ve alt başlık kullanın

Başlıkları ve alt başlıkları kullanmak SEO optimizasyonu için birçok işe yarar.

İlk olarak, yazınız göz korkutmaz ve bu nedenle okuyucularınız için okumayı kolaylaştırır. İnsanların okuması kolay şeyleri paylaşması daha olasıdır.

Aynısı arama motoru robotları için de geçerli. Sitenizde gezinirken, başlıklarınızı tanıyacak ve içeriğinizi daha iyi anlamak için kullanacaklar, örneğin hangi bölümlerin en önemlileri olduğu gibi.

Ayrıca, başlıklara ve alt başlıklara sahip olmak, anahtar kelime doygunluğunu artırır, ancak sistemle oynamak için bunu suiistimal etmemeye özen gösterin.

2. Önceki içeriğe bağlantılar ekleyin

Arama motorlarının içeriği derecelendirme yollarından biri de aldıkları geri bağlantıların sayısıdır.

İyi içerik, hem harici hem de dahili olarak çok fazla geri bağlantı alma eğilimindedir.

Trafik çekmek ve eski içeriğinizi daha üst sıralarda sıralamak istiyorsanız, bunlara daha yeni yayınlarınızdan bağlanmayı unutmamalısınız

Bu, arama motorunun robotlara ve insanlara en iyi makalelerinizi göstermesine yardımcı olur.

Ayrıca, yüksek kaliteli ve saygın web sitelerine bağlantılar, kendi web sitenizin geçerliliğini artırır. Bağlantılar ne kadar iyi olursa, sayfanız arama sonuçlarında o kadar yüksek olur.

Son olarak, metninizin gövdesinde güvenilir kaynaklar kullanmak, okuyucularınız için güven oluşturur.

3. Makalenizin uzunluğunu optimize edin

Eskiden, okuduğunuz blog yazılarının çoğu birkaç yüz kelimeye sahip olurdu. Bu bir sayı oyunuydu, ne kadar çok yayınlarsanız o kadar fazla trafik alıyordunuz.

Bu günlerde, nadiren durum böyledir. Şu anda okuduğunuz Tekmoloji bloğumuzda bile, çoğunlukla 1500’den fazla kelime içeren ve daha az sıklıkta yayınlanan makaleler bulacaksınız.

Bunun nedeni, son birkaç yılda, Google’ın daha uzun ve daha kaliteli içeriğe daha yüksek öncelik verdiğini göstermiştir. Kullanıcılarına mümkün olan en iyi yanıtları sağlamayı amaçlamaktadırlar ve bu genellikle kullanıcının sorgusuna en kapsamlı yanıtı sağlayan gönderilere sahip olmaktan kaynaklanır.

Artık 300 kelimelik yazılar yazmak yetmiyor. Ancak, içeriğinizi sulayıp kelimeleri arttırmak da yeterli olmayacaktır.

Google Analytics raporlarınıza bakın ve hangi yayınların sizin için en yüksek etkileşimi sağladığını görün. Hangileri en çok ziyaret edilen, hangileri daha uzun süre okunan içerikleriniz olmuş ve sonra, hangileri en yüksek dönüşümü almış göz gezdirin, örneğin haber bültenine kaydolmalara bakabilirsiniz.

Ardından, nişiniz için en iyi sonuç verecek yaklaşımı bulmak için bu bilgileri kullanın.

4. Anahtar kelimelerinizi akıllıca seçin

Bazı pazarlamacılar sadece oturup yazmaya başlamak ister. SEO optimizasyonunu son ana bırakırlar.

Diğerleri, içeriklerine eklemek istedikleri anahtar kelimeleri yazarak başlar.

Tercih ettiğimiz yaklaşım bu.

Siz konunuzla alakalı anahtar kelimeler tanımlayarak başlayın. Ya başınızın üstünden onlarla gelip, Google’daki gibi anahtar kelime planlama araçlarını kullanın ya da Ahrefs veya SERPSTAT gibi daha gelişmiş bir SEO aracı kullanın ya da sizin için bir SEO ajansı işe alın.

Ve yazmaya başladığınızda, başlıktaki anahtar kelimeleri, başlıkları, meta açıklamaları, ALT etiketlerini ve ana kopyayı kullanın.

5. Resimlerinizi optimize edin

Resimler, içeriğinizi ilgi çekici ve paylaşılabilir hale getirmek için önemlidir. İnsanların web sitesi çekici ve alakalı fotoğrafları olan bir şirketten satın alma olasılığı çok daha fazladır.

Fotoğrafları, resim dosyalarına anahtar kelimeler ekleyerek ve ALT etiketlerini sağlayarak optimize edebilirsiniz.

Fotoğrafın boyutunu da optimize ettiğinizden emin olun. Çok büyük resimler yükleme süresini yavaşlatır ve SEO’yu incitir.

Görünürlükten veya kaliteden ödün vermeden görüntüyü mümkün olduğu kadar küçük yapın. Birçok resim editörü, dahili özellikleri ile bunu yapmanıza izin verecektir.

Sizin hala bir çözümünüz yoksa, alternatif olarak, görüntü dosyalarınızı hızlı bir şekilde yeniden boyutlandırmanızı ve sıkıştırmanızı sağlayan ücretsiz bir araç olan Squoosh uygulamasını kullanabilirsiniz.

6. İçeriği paylaşılabilir hale getirme

Artık, insanların okumak istedikleri SEO dostu, zengin içerikli, ilginç bir makale yazmayı başardınız. Bir sonraki adım, paylaşılabilir hale getirmektir. ShareThis ve AddThis gibi web siteleri Web sitenize sosyal medya düğmeleri eklemenizi kolaylaştırır, böylece insanlar içeriği kolayca paylaşabilir.

7. Yüksek kaliteli içerik yazın

Bunu söylemeye gerek olmasa da her zaman ıskalanan bir madde. İnsanların içeriğinizi okumalarını ve bunlarla iletişim kurmalarını sağlamanın en iyi yolu, yararlı ve eğlenceli içerik yazmaktır. Arama motorları yüksek kaliteli, alakalı içeriğe sahip siteleri ödüllendirir. Kalite, listedeki hemen hemen her faktörden daha önemlidir.

İçeriğinizi nasıl yazmak ve biçimlendirmek istediğinize dair güçlü bir fikriniz olduğunda, yazma işlemini basitleştirmek ve geliştirmek için seo araçları kullanmanızda yarar var. Örnek olarak aşağıda 2 tane seo aracı paylaştık

Anahtar Kelime Yoğunluğu Denetleyicisi

Anahtar Kelime Yoğunluğu Denetleyicisi, her bir anahtar kelimeyi kaç kez alıntıladığınızı bulmak için metin veya URL adresinizi tarar. Çok büyük bir makaleniz varsa ve anahtar kelimelere aşırı doygun olmadığından emin olmak istiyorsanız özellikle yararlıdır. Daha önce de belirtildiği gibi, anahtar kelimeler metnin yaklaşık% 1-2’sini almalıdır.

SEO Optimizasyonu

Bu sayfa içi optimizasyon aracı web sitenizi veya URL adresinizi analiz eder ve size SEO Optimizasyon faktörlerine genel bir bakış sunar. Algoritmanın arayacağı ve her bir kelimenin ne sıklıkla kullanıldığını size söyleyecek en fazla beş anahtar kelime ekleyebilirsiniz.

Bu listede belirtilen araçları ve ipuçlarını kullanırsanız, yazdığınız sektörden de bağımsız olarak SEO dostu içerik oluşturabileceksiniz. Sonunda insanların okumak ve paylaşmak istedikleri içeriği yazmayı öğreneceksiniz. SEO dostu web siteleri daha fazla trafik alır ve daha yüksek trafik seviyeleri SEO puanınızı yükseltir.

Önceki İçerikGoogle’ın kimsenin bilmediği 4 özelliği?
Sonraki İçerikMail atmanızı kolaylaştıran Gmail kısayolları?