WhatsApp Hangi Telefonlarda Destek Vermiyor?

11
0

Sosyal medyada en çok kullanılan uygulamalardan biri de WhatsApp. Dünya genelinde milyarlarca insan mesajlaşma için bu uygulamayı kullanıyor. Ancak bazı telefonlar WhatsApp’ın son güncellemelerini alamıyor.

Her yıl sosyal medya uygulaması, birden fazla akıllı cihaza desteğini kesiyor. Bu yıl içinde de pek çok telefon modeli güncelleme alamayacak ya da uygulama tamamen kullanıma kapatılacak.

WhatsApp, hem Android hem de iOS sisteminde yer alan pek çok cihaz için desteğini çekiyor. Bu destekler genellikle 7 yıl ve üzeri telefonlardan geri çekiliyor. Şimdi bu haberimizde WhatsApp hangi telefonlarda destek vermiyor? Onları tek tek sıralayacağız. BVu telefonlara sahip olan kullanıcılar önümüzdeki ay ile beraber pek çok modelde WhatsApp kullanmayacak.

telefon

WhatsApp, Güvenliği Öne Çıkarıyor

WhatsApp’ın Cihazlar Arası Sohbet Kilidi, kullanıcı gizliliğini artırır ve sohbetlerinizi ana cihazınızda (ve telefonlar ve bilgisayarlar gibi bağlantılı cihazlarda) kilitlemenize olanak tanır. Kilitli sohbetler tüm cihazlarda gizli kalacak ve mesajlarınızı platformlar arasında gizli tutacaktır. Bu özellik, bağlantılı cihazlarda kilitli sohbetlere erişmek için benzersiz bir gizli kod gerektirerek hassas konuşmalarınız için ekstra bir koruma katmanı sağlar.

Ek olarak, kullanıcılar artık belirli sohbetleri bir şifre veya biyometrik kilitle güvence altına alabilir, bu da sohbeti ana listeden gizleyecek ve ayrıca daha fazla gizlilik için kilitli sohbetlerden bildirimleri gizleyecektir. Cihazlar arası koruma Android telefonlarda, iPhone’larda ve WhatsApp Web’de çalışır ve WhatsApp’a erişmek için hangi cihazı kullanırlarsa kullansınlar kullanıcılara özel konuşmaları üzerinde kontrol sağlar.

5 yıl ve üzeri akıllı cihazlarda güncelleme gelmemesiyle beraber güvenlik açığı ortaya çıkabilir. Güncelleme almayan ve desteğini kaybeden akıllı telefonlarda en büyük problem güvenlik açığıdır.

wwp

WhatsApp Hangi Telefonlarda Olmayacak?

WhatsApp, mesajlaşma uygulamasını akıllı telefonlarda çalıştırmak için minimum sistem gereksinimlerini düzenli olarak değiştirmesini sağladı. Son ayar, 5.0 veya üzeri sürümü çalıştırabilen bir Android telefona ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor.

Benzer şekilde, iOS 12 veya daha yeni bir sьrьmьnь зalıştırabilen bir iPhone modeline ihtiyacınız var. Bu nedenle, tesadüfen, hala yalnızca bunların altındaki yazılım sürümünü destekleyebilecek bir telefonunuz varsa, akıllı telefonunuzu hemen yükseltmenin zamanı gelebilir.

Yeni bir rapor, Samsung, Motorola, Sony ve Apple gibi popüler markaların otuz beş telefonunun artık WhatsApp güncellemeleri almayacağını açıkladı. En son güncellemesinde, Meta’ya ait platform, eski telefonlara sahip kullanıcıları etkileyerek minimum sistem gereksinimlerini değiştirdi.

WhatsApp Desteklemesi Bitecek Telefonlar

  • Samsung: Galaxy Note 3, Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini, Galaxy Ace Plus, Galaxy Core, Galaxy Express 2, Galaxy Grand, Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 Zoom
  • Apple: iPhone 5, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus
  • Motorola: Moto G ve Moto X
  • Huawei: Ascend P6 S, Ascend G525, Huawei C199, Huawei GX1s ve Huawei Y625
  • Lenovo: Lenovo 46600, Lenovo A858T, Lenovo P70 ve Lenovo S890
  • Sony: Xperia Z1 ve Xperia E3
  • LG: Optimus 4X HD, Optimus G, Optimus G Pro ve Optimus L7

Dipnot: Bu listeye son olarak iPhone 7 – 7 Plus, Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 ve HTC One M7 dahil oldu.

Önceki İçerikYenilikçi Eğitim Araçları ile Öğrenme Deneyimi
Sonraki İçerikYenilikçi Geri Dönüşüm Teknolojileri ile Atık Yönetimi