WhatsApp Çalışmıyor Mu? WhatsApp Çalıştırmanın Pratik Yolu

41
0

Günümüzde en çok kullanılan uygulamalardan biri de WhatsApp. Sosyal medya uygulamaları ve genel uygulama klasmanında genellikle sohbet aracı çok kullanılıyor. Ancak bazen istenmeyen durumlar yaşanıyor ve WhatsApp çalışmıyor. Peki bu durumlarda ne yapmak gerekir?

WhatsApp çalışmıyor mu? İşte bu yazı tam size göre! Bu yöntemle beraber WhatsApp sorununa çözüm bulabileceksiniz. Şimdi adım adım WhatsApp çalıştırmanın pratik yolu…

WhatsApp Çalışmıyor Mu?

WhatsApp’ın çalışmamasının birkaç olası nedeni vardır. Neyse ki, genellikle nispeten hızlı bir şekilde düzeltebilirsiniz. Uygulama çöküyorsa, mesaj gönderemiyorsanız veya başka herhangi bir sorun yaşıyorsanız, uygulamayı tekrar çalışır hale getirmek için aşağıdaki yolları izleyin.

wp scaled

WhatsApp’ın Kapalı Olup Olmadığını Kontrol Edin

Bir şey çalışmadığında her zaman cihazlarımızı suçlarız. Ancak belki de sorun onda değildir. WhatsApp’ın çalışmamasının nedeni, hizmetin kapalı olması olabilir.

Sorunun WhatsApp’ın kendisi olup olmadığını görmenin kolay bir yolu, başka bir uygulama veya tarayıcı kullanmayı denemektir. Diğer her şey çalışıyorsa, büyük olasılıkla WhatsApp’ın sunucularında sorun vardır.

Uygulamayı Kapatın ve Yeniden Açın

Android’de WhatsApp’ı kapatmaya nasıl zorlanır:

  • Ayarlar uygulamasını başlatın.
  • Uygulamalara gidin.
  • Tüm uygulamaları gör’e dokunun.
  • WhatsApp’ı bulun ve seçin.
  • Durdurmaya zorla’yı seçin.
  • Tamam’a basarak onaylayın.

iPhone’da WhatsApp nasıl kapatılır:

  • Telefonunuzun kilidini açın.
  • Ana ekrandan, ekranın alt kısmından yukarı doğru kaydırın ve basılı tutun.
  • Uygulama Değiştirici görünecektir. WhatsApp’ı bulana kadar sola ve sağa kaydırın.
  • WhatsApp’ı yukarı kaydırın, ekrandan uzağa kaydırın.

wpw scaled

Güncellemeleri Kontrol Edin

WhatsApp çalışmıyor sorununun başlıca nedenidir. Daha eski uygulamaları çalıştırmak genellikle sorun getirmese de, bazen hizmetler bazı işlevleri işe yaramaz olarak kabul ederek sunucu tarafında da bir şeyler değiştirir. Uygulamanın en son sürümünü çalıştırdığınızdan emin olmak istiyorsunuz, bu nedenle Google Play Store ve App Store üzerinden güncellemeleri kontrol edin.

Telefonu Yeniden Başlatma

İster inanın ister inanmayın, eski iyi bir yeniden başlatma çoğu akıllı telefon sorununu çözüyor. Denemeniz gereken ilk sorun giderme yöntemlerinden biridir. Sadece telefonunuzu yeniden başlatın ve WhatsApp’ın çalışıp çalışmadığını görün.

wpp scaled

İnternetinizi Kontrol Edin

İnternetinizin kapalı olma ihtimali var. Yine, diğer uygulamaları veya web tarayıcısını test edebilir ve WhatsApp’ın çalışmaması izole bir sorun olup olmadığını görebilirsiniz. Başka hiçbir şey işe yaramazsa, sorun internet bağlantınız olabilir.

Yönlendiriciyi kontrol edebilir ve internete bağlı olup olmadığını görebilirsiniz. Yönlendiriciyi yeniden başlatmayı denemeniz de yardımcı olur. Ayrıca, VPN kullananlar, bunun sorunu çözüp çözmediğini görmek için VPN’i kapatmak isteyebilirler.

Uygulama Önbelleğini Temizle

Önbellek, telefonunuzu hızlı tutmak için mükemmel bir yöntemdir, ancak eski veriler bozulabilir ve WhatsApp’ın çalışmamasının nedeni olabilir. Özellikle uygulama çalışmıyorsa, zaman zaman temizlemenin zararı olmaz.

Tüm Uygulama İzinlerine İzin Ver

WhatsApp’a temel bilgilere erişmek için gerekli izinleri vermemek birçok sorun ortaya çıkabilir. Örneğin, yanlışlıkla telefonunuzun kişilerine izin vermeyi reddederseniz WhatsApp kişilerinizi alamayabilir. Ayrıca arka plan verilerini devre dışı bırakmış olabilirsiniz.

WhatsApp Hesabınızı Sildi Mi?

Uzun zamandır WhatsApp kullanmayı bıraktınız mı? Eğer öyleyse, WhatsApp’ın çalışmama ihtimali sadece hesabınızın silinmesinden kaynaklanıyor. Hizmet, 120 günlük hareketsizlikten sonra hesapları siler. Bir WhatsApp hesabı, internet bağlantısı olduğu sürece aktiftir. Durum buysa, tek çözümünüz yeni bir WhatsApp hesabı oluşturmaktır. WhatsApp çalışmıyor adımlarını bu şekilde tamamlayabilirsiniz.

Önceki İçerikKrep Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikAkıllı Ulaşım Sistemleri ile Trafik Yönetimi