Youtube video sıralamanızı arttırmanın yolları

2325
0

YouTube’un video arama algoritmasına göre, YouTube video sıralamanızı iyileştirmeye çalışırken optimize etmek için site içi ve site dışı faktörleri aşağıda bulabilirsiniz.

YouTube güçlü bir video arama motorudur ve 2020’deki sıralamanızı geliştirmek için göz önünde bulundurmanız gerekenler.

YouTube, videolar oluşturmak ve izlemek için en popüler sosyal kanallardan biridir. Aylık 1,9 milyardan fazla kullanıcıyla, markanızın mesajını göstermek için harika bir platform olabilir.

Her geçen gün daha fazla kişi YouTube’da geçirdikleri süreyi artırıyor ve insanların bir milyar saatten fazla video izlediği tahmin ediliyor.

Bu, markaların ve video yaratıcılarının büyüyen bir izleyici kitlesine ulaşmak için harika bir fırsat gördüğü anlamına geliyor. Buradaki zorluk, kanalınızın başlamasını sağlamak ve YouTube SEO sıralamanızı yükseltmektir.

Başarı bir gecede gerçekleşmeyecek, ancak kullanıcının dikkatini, erişiminizi ve takipçilerinizi arttırmayı düşünecek bazı önemli sıralama faktörleri var.

Briggsby, YouTube SEO algoritmasının gerçekten nasıl çalıştığını keşfetmek için 3.8 milyon veri noktasına ve 100.000 videoya baktı ve aşağıdaki grafiğe ulaştı.

Grafik farklı sıralama faktörüleri arasındaki ilişkileri açıklıyor. Her ne kadar bunun mutlaka videolarınızı optimize ederken takip etmeniz gereken kesin düzen olduğu anlamına gelmese de, yine de göz önünde bulundurmamız gereken faktörler hakkında bir fikir verebilir.

Listeye göre en önemli faktörlerin başında tahmin edeceğiniz üzere izlenme sayısı geliyor. Onu kanal aboneliği, beğeniler ve yorumlar takip ediyor.

Youtube video sıralamanızı arttırmanın yolları

YouTube SEO için site içindeki faktörler

Başlık: video başlığınız videonun ilk izlenimlerinden biridir. Optimizasyonu, doğru bağlamı sağlayarak sıralamanızı artırma şansınızı artırır. Anahtar kelimenizi ekleyin, net ama aynı zamanda kısa olun.

Açıklama: Video açıklaması, videonuz ve ne hakkında oldğuna dair daha fazla ayrıntı eklemelidir. Bu bilgiyi doğru girmeniz çok önemlidir çünkü YouTube’a videonun ne hakkında olduğunu bu bölüm anlatır. Bu bölümü aşırı optimize etmeden doğru anahtar kelimeleri kullanın.

Küçük resimler: Küçük resimleriniz diğer videolardan farklı görünüp öne çıkmak ve yeni kullanıcılar çekmek için harika bir fırsat olabilir. Özel küçük resimler, videonuzu daha çekici bir şekilde tanıtmayı kolaylaştırabilir. Küçük resimler başlı başına bir sıralama faktörü oluşturmayabilir, ancak yine de videolarınızın ilk izleniminin bir parçasıdır.

Etiketler: Etiketler yani Hashtag’ler, videolarınızı daha aranabilir yapmanıza yardımcı olurlar. Artık belirgin bir yerde gözüküyorlar ve ana arama çubuğundan ya da daha fazla benzer videoyu keşfetmek için bir karma etiketi tıklayarak arama yapabilirsiniz. Bu, videolarınızda doğru etiketleri kullanarak alakalı aramalarda görünmenin harika bir yoludur. YouTube, fazla sayıda karma etiketin kullanılmasının mutlaka gelişmiş bir arama sıralamasına yol açmayacağı konusunda uyarıyor, bu nedenle yalnızca en alakalı olanları kullandığınızdan emin olun. Örneğin, bir videoda 15 karma etiket varsa, aramalarda hiç görünmez.

Video etiketleri: video etiketleri, videonun ne hakkında olduğuna dair başka bir sinyal verir. Geçmişte sahip oldukları etkiye sahip görünmüyorlar, ancak özellikle uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedeflerken hala yararlı olabilirler. Öncelik olmayabilir, ancak videonuzu tanımlamak için en iyi etiketleri kullanmak faydalıdır.

Video transkript: Video transkriptleri videolarınızı daha geniş bir kitleye erişilebilir kılar. Ayrıca YouTube’a videonuzun ne hakkında olduğunu anlamada yardımcı olur. Ayrıca, videonuzu tanımlamak için en iyi anahtar kelimeleri ekleme fırsatını da sunabilirler.

Yer etiketleri: Videonuzun bir parçası olarak belirli bir yere odaklanmak istiyorsanız, o zaman coğrafi etiketleme veya başka bir yer etiketi, arama sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Oluşturucular, bir konumu paylaşmak için yüklemelerine bir konum etiketi ekleyebilir. Daha da ilginç olanı, arama yerlerini belirli bir yere filtreleyebilmenizdir. Bu, canlı yayınlar için de geçerli olabilir; bu, yeni kullanıcıların videolarınızı keşfetmesini kolaylaştırır.

YouTube SEO için site dışı faktörler

Kitle tutma ve katılım: Videonuzun sırasını belirleyen önemli bir faktör seyirci tutmadır. Hedef kitlenizin videonuzla etkileşimi, gösterdikleri ilginin bir belirtisidir. Hem ilginç hem de çekici videolar oluşturun.

İzleme süresi: İzleme süresi izleyicinizin katılımının bir başka sinyali olabilir. İzleyicileriniz videolarınızı izlemeye ne kadar çok zaman harcarsa, gelişmiş bir sıralama görme şansı o kadar yüksek olur.

Görüntülenme sayısı: Ortalama izleme süresi ve katılımla birlikte video görünümleriniz, videonuzun katılımını ölçmek için harika bir yoldur. Ayrıca, görünüm yoğunluğu da önemlidir, çünkü belirli sayıda görünüm kazandığınız süreyi analiz eder.

Kanal yetkisi: Kanalınızın profilini yükseltmeye başladığınızda, sıralamanızı iyileştirme şansınız da artacaktır. Bu, muhtemelen daha önce belirtilen tüm sıralama faktörlerini daha uzun bir süre boyunca izleyeceğiniz gerçeğinden geliyor. Unutmayın, YouTube yalnızca tek seferlik bir macera değil, tutarlılık ile ilgilidir.

Yorumlar: Artan yorum sayısı, video içeriğinize büyük ilgi olduğunu gösterir. Katılım teşvik edici olsa da, YouTube’un spam yorumları da tespit ettiğini ve bunların fazlasının sıralamanızı olumsuz etkileyebileceğini hatırlamakta fayda var.

Paylaşımlar: Paylaşım sayısı, videonuzun görünümünü iyileştirmenin yanı sıra kanalınızın otoritesini de artırmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca SEO’nuzu YouTube’un ötesinde artırabilir.

Aboneler: Aboneleriniz, bir sonrakini beklemek için videolarınızı yeterince beğenen izleyicilerdir. Videolarınızda gerçekleşebilecek etkileşimi ve izleyici kitlesini göstermek için iyi bir yoldur.

Gömülü bağlantılar: Videolarınızın popülaritesi, içeriğinizi sitelerine gömenlerin sayısıyla da ölçülebilir. İçeriğinizin yeni bir kitleyle paylaşılacak kadar ilginç olduğuna dair bir sinyal.

Geri Bağlantılar: Geri bağlantılar yalnızca Google sıralamanız için değil, YouTube sıralamanız için de iyidir. Çok sayıda kaliteli bağlantı, sıralamanızı geliştirmek için harika bir yol olabilir.

YouTube video sıranızı iyileştirmeye yönelik ipuçları

Videolarınızın optimizasyonunu geliştirmek için yukarıda bahsedilen tüm faktörleri karıştırın. Hepsi video sıralamasında kendi rollerini oynuyor.

Yeni bir video oluştururken kitlenizi düşünün. Hem alakalı hem de ilgi çekici bir içerik oluşturmaya çalışın.

Videolarınıza en iyi anahtar kelimeleri seçmek için anahtar kelime araştırması yapın. Yalnızca çok popüler anahtar kelimeler kullanmayın, uygun olduğunda bunların farklı çeşitlerini hedefleyin.

Tüm videolarınızı mobil izleyiciler için optimize edin. YouTube izleme süresinin %70’inin mobil cihazlarda gerçekleştiği tahmin edilmektedir, bu nedenle izleyicilerinizin çoğunu yabancılaştırmak istemezsiniz.

Yüksek oranda paylaşılabilir içerik hedefleyin. Sosyal paylaşımlar kanalınızın yetkisini ve böylece video sıralamalarınızı iyileştirebilir.

Videolarınızın daha organize bir şekilde listelenmesi için oynatma listeleri düzenleyin.

Önceki İçerikInstagram’da birini etiketlemenin yolları
Sonraki İçerikFacebook’ta sayfa nasıl açılır