Netflix indirilmiş içerikler nasıl silinir?

2254
0

Netflix’ten içerik indirilmesini bir başka makalemizde anlatmıştık. Peki bu dizi veya filmleri nasıl sileriz? Öncelikle bu içeriklerin ne kadar yer aldığına bir bakalım.

Ne kadar alana ihtiyacım var?

Bir indirme işleminin ne kadar zaman alacağı, videonun ne kadar sürdüğüne ve indirilen çözünürlüğe bağlıdır. Yani birazcık hesaplama yapmanız gerekecek.

Ritüel filmi 94 dakikalık bir film. Filmin Standart sürümü 542 MB yer kaplarken, yüksek çözünürlüklü sürüm 1.8GB aldı. Öte yandan, Stranger Things’in ilk bölümü 48 dakikadır ve Standart kalitede 197.1 MB alan, Yüksek ise 310.1MB alan kaplamıştır.

İndirilen içerikler nasıl silinir?

Daha önce indirilmiş içerikleri izlediniz veya basitçe başka şeylere yer açmak istiyorsanız, nihayetinde onlardan kurtulmak isteyeceksiniz. Neyse ki, bir kerede ne kadar içerik silmek istediğinize bağlı olarak, bununla ilgili iki yol var.

Netflix indirilmiş içerikler nasıl silinir?

 


Tek bir içeriğin silinmesi
Bir seferde yalnızca tek bir film ya da dizi silmek istiyorsanız, İndirmeler bölümünden bunu yapabilirsiniz. Örneğin, Windows 10’da, sadece o videoyu açın, İndirilen düğmesine tıklayın ve İndirmeyi Sil’i seçin. Ayrıca kalem düzenleme simgesine tıklayabilir ve silinecek içerikleri seçebilirsiniz.


Tüm içeriklerin silinmesi
İndirmelerim bölümündeki her şeyi ayrı ayrı silebilirsiniz, ancak her şeyi bir kerede temizlemek istiyorsanız, daha kolay bir yol vardır. Ayarlar’a gidin, ardından Tüm İndirmeleri Sil’e tıklayın.

Önceki İçerikWhatsApp’ın gizli özellikleri
Sonraki İçerikBilgisayar yedeklemenin en iyi yolu