En iyi Netflix taktikleri, püf noktaları ve bilinmeyenleri

2422
0

Bu Netflix taktikleri ve ipuçları, izleme deneyiminizi daha iyi hale getirecek. Listemizde işinize çok yarayacak yardımcı uygulamalar var.

Netflix’i kullanmak için mühendis olmaya gerek yok. Kullanıcı dostu web sitesine gidin, ne izlemek istediğinizi seçin ve zaman kaybetmeden Friends’in 3. sezonunu izlemeye başlayın. Yapması söylemesinden daha kolay.

Netflix, bu denenmiş ve gerçek olan reklamsız formülden, çok fazla dokunmaya gerek duymadan büyük getiriler kazandı. Eski bir deyimde de söylendiği gibi: “çalışıyorsa, kurcalamayın”, ancak Netflix’in bile biraz geliştirilmeye ve desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyor bunu da listemizdeki yardımcı uygulamalarla kanıtlıyoruz. Ayrıntılı algoritmalardan yararlanıp çevrimdışı görüntüleme için video indirmeye, bu Netflix ipuçları aboneliğinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur.

Netflix taktikleri, püf noktaları ve bilinmeyenleri

1.Akıllı arama yapma
Anlaşıldığı üzere bir kullanıcı, kendini harika görünen fakat donanımınıza bağlı olarak yavaş çalışan Netflix arayüzünden bıkmış halde buldu ve hızlı bir şekilde izlemek için bir şeyler bulmanıza yardımcı olmak ve yakın zamanda eklenen (ve yakında kaldırılacak) içeriğe ilişkin sekmeleri tutmak için Flixable’ı yaptı. Şu anda, platform yalnızca ABD, İngiltere, Avustralya ve Finlandiya’daki Netflix’i destekliyor, ancak daha fazla ülke yolda. Arama fonksiyonu kullanışlı ve hızlıdır, farklı şekillerde filtrelemenizi sağlar ve Netflix Orijinal içerikleri için bir alt bölüm bile vardır.

2.Çevrimdışı izlemek için filmleri indirme
Netflix aboneleri yıllarca, en sevdikleri TV şovlarının filmlerini ya da bölümlerini indirmeyi ve çok uzun bir yolculukta onlara eşlik etmesini hayal ettiler. Rüya nihayet gerçekleşti böylece arkanıza yaslanıp bağlantısız hayatın tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl olduğunu bilmek ister misiniz? Şu anda yalnızca bir mobil cihazda (telefon veya tablet) veya Windows 10 uygulamasında (Yıl Dönümü Güncellemesi veya daha yenisi) kullanılabilmektedir. Netflix uygulamanızın güncel olduğundan emin olduktan sonra Uygulama Ayarları’na gidin (sol üst köşedeki menünün altında bulunur) ve bir video kalitesi seçin – Daha iyi çözünürlük ve daha yavaş indirme için daha yüksek, tersi için de standart’ı seçebilirsiniz.

Ardından, aynı menüye dokunun ve İndirmeye Uygun öğesini seçin. Orada görüntülenen her şey çevrimdışı indirilebilir ve izlenebilir. Bir program seçin, ardından indirme düğmesine basın (TV bölümlerini ayrı ayrı indirmeniz gerekir). Telefonunuzun hafızasına dikkat etmeniz gerekiyor burda

3.İzlediğin her şeyi değerlendir
Özel öneriler almak için başlıkları bir başparmak yukarı veya aşağı işaretiyle “değerlendirebilirsiniz”

Yıldız derecelendirmeleri olmadan daha sınırlı olmasına rağmen, Netflix’in algoritması tercihlerinizi not eder ve bu derecelendirmelere dayanarak önerilen başlıkları değiştirir. Derecelendirme sistemini kullanarak, arama konusunda kendinize biraz zaman kazandırabilirsiniz.

Buna karşılık, sistem ayrıca, beğenmediniz dizi ve filmleri not alır ve gelecekte benzer önerilerde bulunmaktan kaçınır. İzlediklerinizi düzenli olarak derecelendirmek Netflix’te ince ayar yapmanıza yardımcı olarak görüntüleme deneyiminizi çok daha kolaylaştırır.

4.Birden fazla profil ayarlama
Netflix hesabınızı birden fazla kişi kullanıyorsa, diğer profilleri ayarlamak herkesin tercihlerini ayrı tutmaya yardımcı olur. Netflix beş adede kadar farklı profile izin verir ve herkesin tercihlerine ve profillerine özgü derecelendirmelerine devam eder. Bu, çocukları olanlar için özellikle kullanışlı bir özelliktir. İhtiyacınız olan son şey, gerçekten iyi bir bilim kurgu filmi önerisi almaya çalışırken çizgi film önerileriyle dolu bir ekrandır.

5.iMDB sıralaması ve fragman linkleri ekleme
Bir filme karar vermeden önce inceleme puanlarını kontrol etmeyi seviyorsanız Netflix profilinize IMDB derecelendirmeleri eklemek çok önemlidir. Google Chrome kullanıcıları, Netflix seçimlerine göz atarken derecelendirmelerin gösterilmesi için Enhancer uzantısını Simkl’den indirebilirler. Bir Simkl hesabı açmanız ve bunu Netflix profilinize bağlamanız gerekir. Ardından her bir başlıkta IMDB derecelendirmelerini (ve sıralamalarını!) ve bir fragmana bağlanacak küçük bir video kamera simgesini göreceksiniz.

Eklenti aynı zamanda çoğu seçime ait fragmanları ve Netflix pencerenizin en üstündeki “Simkl Browse” açılır menüsünü görüntüleyebilme olanağını ekler; . Bu özelliklere yalnızca Netflix’in PC / Mac tarayıcı sürümüyle erişilebilir; mobil uygulamalarda, üstte (Roku / Apple TV / Fire TV) uygulamalarında veya oyun sistemi uygulamalarında kullanılamaz. Aynı zamanda, Hulu ve Crunchyroll için de işe yarar.

6.İzleme sıranızı düzenleme
Netflix tarafından kütüphanenizin Listem bölümünde sunulan algoritma tarafından oluşturulan öneriler yardımcı olabilir, ancak daha iyi bir yaklaşım uygulamak isteyenler bunu kolayca yapabilir. Bilgisayarınızda, sağ üst köşedeki Hesabım sekmesine gidin, ardından Profilim’e gidin ve Listemde Sırala bağlantısını seçin. Buradan, Listem’in bilgisayar tarafından mı yoksa manuel olarak mı sıralanmasını seçebilirsiniz.

7.Gizli alt türlerde arama
Görünen o ki, Netflix her türe ve alt türe kodlar atamış ve filmlerin veya programların tam listesine manuel olarak erişmeniz de mümkün. Bunu yapmak için internet tarayıcınıza aşağıdaki URL’yi yazmanız gerekir: http://www.netflix.com/browse/genre/X. Bundan sonra, “X” bileşenini, göz atmayı umduğunuz türe karşılık gelen kodla değiştirin ve mevcut tüm seçenekleri göreceksiniz.

Kategoriler, oldukça genel (yani, anime, drama ve TV dizileri) ile son derece spesifik (yani, 5-7 yaş arası filmler, gençlik komedileri ve kurt adam korku filmleri) arasında değişmektedir. Netflix’in ana sayfasına ve mevcut tarama seçeneklerine ek olarak, izlemek istediklerinizi bulmak için faydalı bir araç olarak hizmet verir.

Alternatif olarak, bağlantıları manuel olarak girmek yerine, Google Chrome kullanıcıları yukarıda belirtilen Enhancer uzantısını yükleyebilir, bir hesap bağlayabilir ve “Simkl Browse” açılır menüsünden seçim yapabilir veya FindFlix uzantısını deneyebilir.

8.Güncel kalın ve öneriler alın
Her ay Netflix’teki yeniliklerin ve gidenlerin güncel bir listesini internetten bulup takip etmekte yarar var. Böylece, parmağınızı en yeni TV şovlarının ve filmlerinin nabzı üzerinde kolayca tutabilirsiniz .

9.Karıştırma oyunu
Kendini şanslı hissediyorsan veya daha geleneksel bir TV deneyimi istiyorsan, izlemek için rastgele bir film veya TV şovu seçmenin bir yolu var. Netflix Ruleti, bir filmi veya TV şovunu rastgele izlemenizi sağlayan bağımsız bir sitedir. Tamamen rastgele bir şey arayanlar, yalnızca belirli bir değerlendirme penceresi, yönetmen veya oyuncunun adı veya anahtar kelimesi olan filmleri izleyerek seçeneklerini sıkılaştırırlar. Şans sonsuza dek sizinle olsun.

Bu makalede daha önce bahsedilen Simkl Enhancer uzantısını yüklemek, sizin için rastgele bir film, anime veya TV şovu seçecek bir “Rastgele” aracı da ekler. Yine de herhangi bir filtre bulunmaz.

10.Akış ayarlarını manuel olarak ayarlama
Daha yavaş bağlantılara sahip olanlar bazen sabit arabellek süreleri ile mücadele edebilir – izlemeye çalıştığınız şeyi sürekli donduran, dönen daire simgesi oldukça rahatsız edicidir. İzlemekte olduğunuz videonun akış bit hızını daha düşük bir ayara manuel olarak ayarlamak bu sorunların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Basitçe Windows’ta ctrl-shift-alt-s tuşlarına veya Mac’te ctrl-shift-seçenek-s tuşlarına basın ve beliren açılır menünün orta kısmından daha düşük bir sayı seçin.

11.Alt yazıları düzenleme
Yabancı film izlemeyi seviyor, ancak Netflix’in ekranınıza koyduğu otomatik alt yazılara ayak uydurmakta zorlanıyor musunuz? Altyazıların boyutu, stili ve rengi, internet tarayıcınızın sağ üst tarafındaki açılır menüdeki Hesabınız menüsüne gidip Altyazı Görünümü’nü seçerek ayarlanabilir. Bilgisayarınızda yaptığınız değişiklikler mobil cihazlarda gördüklerinizi de etkiler.

Bonus: Altyazı almak istediğiniz bir dil göremiyorsanız, SubFlicks’i inceleyin – web sitesi altyazı dosyalarını aramanızı ve bunları Chrome için Süper Netflix uygulaması aracılığıyla Netflix’e entegre etmenizi sağlar. Ne yazık ki, bu ekstra altyazılar yalnızca PC ve Mac’te kullanılabilir.

12.Flixtape yapma
Netflix’te mükemmel bir zevkiniz olduğunu hepimiz biliyoruz ve bu, akış hizmetinin Flixtape dediği küçük bir özellik sayesinde hayranlarınızla paylaşabileceğiniz bir beceri. Arkadaş ve aile üyelerine sevdiğiniz Netflix hitlerini göndermenin bu harika yolu sizi dvd player veya usb bellek arama derdinden kurtarıp işi bir web sitesinden çözecektir.

13.Dile göre arama
İngilizce dışındaki kelime dağarcığını genişletmek isteyenler için çok gizli bir yol var. Herhangi bir gösterinin Ayrıntılar bölümüne giderseniz, alt yazı dillerinin bir seçimini görebilirsiniz. Belirli bir dil için bir linke tıkladığınızda, o dilde mevcut olan tüm gösteriler ve filmler içeren bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Daha sonra, bu listeleri sizin için önerilere göre, derecelendirerek ve çeşitli diğer harika şekillerde sıralayabilirsiniz.

14.Veri kullanımı hakkında bilgi edinin
Hareket halindeyken akış, telefon faturanızda çok yüksek gelebilir, ancak Netflix’in bu kullanımı engellemenin bir yolu vardır. İOS veya Android uygulamasında, Uygulama Ayarları’na ve ardından Hücresel Veri Kullanımı’na gidin. Buradan, Netflix’in kullanımına izin vermek için saatte kaç GB veri istediğinizi seçebilirsiniz. Ayarlar, hiçbir şeyin veri üzerinden yayınlanmasına izin vermemekten – Netflix yalnızca Wi-Fi’de yayınlanacak – Sınırsız seçeneğine kadar uzanır; burada akış hizmeti, hareket halindeyken mümkün olan en yüksek kalitede akış sağlar.

15.Film/Dizi isteği yapın
Netflix’te görmediğiniz bir favori filminiz veya TV diziniz mi var? Bir seferde en fazla üç içerik önerebileceğiniz kullanışlı yardım sayfasına gidebilirsiniz. Netflix, bu önerilen içerik için lisanslar arar ve zaman zaman bunları geniş akış kitaplıklarına ekler.

16.Kısayolları öğrenin
Her kaliteli internet uygulamasında olduğu gibi Netflix, kullanıcıları bir kaç tıktan kurtarmak için bir dizi kısayol sunar. Böylece tam ekran modu ve ses seviyesi gibi şeyleri o fareyi hareket ettirmeden kolayca değiştirebilirsiniz

Space / Enter: Oynat / Duraklat
PgUp: Play (yalnızca PC)
PgDn: Duraklat (yalnızca PC)
F: Tam Ekran
Esc: Tam ekrandan çık
Shift + Sol ok: Geri sar
ÜstKrkt + Sağ ok: İleri sar
Yukarı ok: Sesi aç
Aşağı ok: Sesi azalt
M: Sesi aç / kapat

17.Geçmişi silme
Yanlışlıkla açılan bir çizgi filmden dolayı sürekli benzer önerileri almaktan bıktıysanız yapmanız gereken çok basit. İzleme geçmişinizi silmek. İzlemiş olduğunuz her şeyi kronolojik sırada görmek için Aktivite menüsüne gidin, ardından görüntüleme geçmişinizden silmek için belirli bir başlığın sağ tarafındaki daire tuşuna basın.

18.Eski sevgilini hesaptan şutla
Eski bir ortağına veya geniş bir arkadaş grubuna tarayıcınızda hesap açtıysanız onları çıkarmanın da çok kolay bir yoluna sahipsiniz. Netflix’te sağ üst açılır menüye gidin, Hesabım’ı seçin ve ardından Tüm Cihazlardan Çık’ı seçin. İşte artık sizden nemalanan herkes kapı dışarı oldu. Şifreyi biliyorlarsa o zaman şifrenin de değiştirilmesi gerekiyor.

19.Hesabınızı beklemeye alma
Netflix’in çevrimiçi akış abonelik ücreti, derin film kitaplığına erişim için düşük bir ücrettir. Ancak, uzun bir tatil için yola çıkıyorsanız veya yaz geldi ve evde daha az zaman geçirecekseniz ne olur?

Netflix, aboneliğinizi ek bir ücret ödemeden 10 aya kadar kolayca askıya almanıza olanak tanır. Bunu yapmak için hesap ayarlarınıza gidin, ardından “Üyeliği İptal Et” i tıklayın (“Üyelik ve Faturalandırma” alt başlığının hemen altında bulunur). Ancak, hesabınızı 10 aydan uzun süre el değmeden bırakırsanız, tüm bilgilerinizin kaybolacağını unutmayın.

Önceki İçerikSatranç Nasıl Oynanır?
Sonraki İçerik6 adımda kendinizi internetten silin