Amerikalı Teknoloji Şirketleri Sağlık Hizmetleri İçin Yapay Zekayı Kullanabilir

3
0

Nvidia, Google, Microsoft ve diğer teknoloji şirketi, yeni bir etkinlikte buluşuyor. Şirketler, doktorlara ve hemşirelere değerli zaman kazandıracağını söyledikleri yapay zeka araçlarını sergilemek için adım atıyor.

Pazar günü, bu yıl 12.000’den fazla endüstri liderini çekmesi beklenen HLTH adlı bir sağlık teknolojisi konferansının resmi başlangıcını işaret ediyor. Konuşma gündemine ve konferansa giden duyurulara dayanarak, idari yüklerin üstesinden gelmek için yapay zeka araçları bu yılki gösterinin yıldızı olacak.

Doktorlar ve hemşireler, hasta kayıtlarına ayak uydurmak, sigorta şirketleriyle iletişim kurmak ve düzenleyicilere uymak için çalışırken dokümantasyon dağlarından sorumludur. Çoğu zaman, bu görevler özenle manueldir, çünkü kısmen sağlık verileri birden fazla satıcı ve format arasında silolanır ve saklanır.

yapay zeka saglik

Yapay Zeka ve Sağlık Hizmetleri

Danışmanlık firması Mercer’e göre, göz korkutucu idari iş yükü, sektördeki tükenmişliğin önemli bir nedenidir. 2028 yılına kadar ülke çapında 100.000 sağlık çalışanı sıkıntısının beklenmesinin nedenlerinden biri de budur. On yılın sonuna kadar 6,8 trilyon doları aşabilecek bir pazar parçası oluşturmaya istekli olan teknoloji şirketleri, üretken yapay zeka araçlarının yardımcı olabileceğini savunuyorlar.

Microsoft 11 Ekim’de, tıbbi görüntüleme modelleri, bir sağlık hizmeti hizmeti ve çoğu hala geliştirmenin erken aşamalarında olan hemşireler için otomatik bir dokümantasyon çözümü de dahil olmak üzere klinisyenlerin idari iş yükünü azaltmayı amaçlayan araç koleksiyonunu duyurdu.

Sağlık sektörü tarihsel olarak yeni teknolojiyi benimsemede yavaş olsa da, ChatGPT’nin iki yıl önce sahneye patlamasından bu yana idari yapay zeka araçları etrafındaki vızıltı yadsınamaz.

Öyle olsa bile, birçok sağlık sistemi hala araçları ve satıcıları değerlendirmenin ilk aşamalarında ve HLTH sergi katında dolaşacaklar. Teknoloji şirketleri, sağlık hizmetlerinin en karmaşık sorunlarından birini ele almak için pirzolalara sahip olduklarını kanıtlamak zorunda kalacaklar.

Önceki İçerikKendi Kendine Geren Çözümler: Otonom Sistemler
Sonraki İçerikSinema Tarihinde İlk Kadın Yönetmenler