Apple, Sessiz Sedasız iPad Mini’yi Yeniledi: İşte Yeni iPad Mini…

8
0

Apple, Apple Intelligence için üretilmiş güçlü yeni iPad mini’yi tanıttı. Ultra taşınabilir iPad mini, güçlü A17 Pro çip ve Apple Pencil Pro desteği ile her zamankinden daha yetenekli ve çok yönlü özellikleriyle öne çıkıyor.

Apple geçtiğimiz günlerde iPad mini’yi duyurdu. Sessiz ve sedasız bir tanıtım gerçekleşti. A17 Pro çipi ve kullanıcı gizliliğini korurken yararlı ve alakalı istihbarat sağlamak için kişisel bağlamı anlayan, kullanımı kolay kişisel istihbarat sistemi Apple Intelligence tarafından güçlendirilen yeni iPad mini’yi tanıttı. 

Salı günü, iPhone üreticisi cihazlarını yapay zeka yetenekleriyle güçlendirmek için yarışıyor. Yazma araçları ve geliştirilmiş bir Siri asistanı dahil olmak üzere yapay zeka özellikleriyle dolu yeni nesil iPad mini de son yapay zekaya sahip ürün oldu.

Ekran Resmi 2024 10 19 18.33.52

iPad Mini İncelemesi

iPad mini, Apple’ın en küçük tablet aygıtıdır ve en yeni model ince çerçeveli bir tasarıma, Apple Intelligence desteğine sahip bir A17 Pro çipe, bir USB-C bağlantı noktasına ve Apple Pencil Pro desteğine sahiptir.

Ekim 2024’te piyasaya sürülen iPad mini, ürün döngüsünün başlangıcının sonundadır, bu da şimdi bir iPad mini satın almak için en iyi zaman olduğu anlamına gelir.

iPad mini, tam ekran tasarımı ve en taşınabilir form faktöründe USB-C gibi özellikler isteyenler için tasarlanmış Apple’ın en küçük iPad’i olarak dikkat çekiyor. Daha uygun fiyatlı bir seçenek arayan kullanıcılar 10. nesil iPad’i düşünmelidir. Fakat yapay zekaya sahip bir tabletin olması fiyat-performans olarak mini’yi cezbediyor.

Ekran Resmi 2024 10 19 18.33.10

Kendisi Mini Özellikleri Büyük

  • Apple, önceki nesil iPad mini 6’yı piyasaya sürdükten üç yıl sonra, Ekim 2024’te yedinci nesil iPad mini’yi tanıttı. iPad mini 7, esasen iPad Air’in daha küçük bir versiyonudur ve en yeni modelin ana cazibesi Apple Intelligence desteğine sahip A17 Pro çiptir.
  • Tam ekran tasarımı, kare kenarları ve üst güç düğmesinde bir Touch ID parmak izi tarayıcısı ile iPad Air’e benzemeye devam ediyor. iPad mini, 2.266 fa 1.488 çözünürlüğe sahip 8,3 inç Liquid Retina ekrana sahiptir. Ekran, True Tone ve P3 geniş renk yelpazesine sahip olmaya devam ediyor ve 500 nit’e kadar parlaklık sunuyor.

Ekran Resmi 2024 10 19 18.32.56

  • A17 Pro, Apple Intelligence’ı destekler ve önceki A15 çipine kıyasla çok daha hızlı ve daha verimlidir. A17 Pro’daki 6 çekirdekli CPU, A15’teki CPU’dan yüzde 30 daha hızlıdır ve 5 çekirdekli GPU, A15’in GPU’sundan yüzde 25 daha hızlıdır.
  • A15 çipteki Neural Engine’den iki kat daha hızlı olan 16 çekirdekli bir Neural Engine var ve 4 GB’dan 8 GB RAM var. A17 Pro ile iPad mini 7, iPadOS 18.1 ve gelecekteki güncellemelerde gelen tüm Apple Intelligence özelliklerini destekler.
  • iPad mini, ƒ/1.8 diyafram açıklığıyla aynı 12MP Geniş arka kamerayı kullandı, ancak şimdi daha canlı ve ayrıntılı görünen görüntülerde daha iyi HDR için Akıllı HDR 4’ü destekliyor ve düşük ışık koşulları ve Notlar uygulamasını kullanarak belgeleri taramak için güncellenmiş bir True Tone flaş var. Ön kameraya gelince, iPad mini 7, görüntülü aramalar için Ana Sahne özelliğine sahip aynı 12MP Ultra Geniş kamerayı kullanıyor.
Önceki İçerikEğitimde Oyunlaştırmanın Rolü ve Uygulamaları
Sonraki İçerikSessiz Sinema Döneminin İlk Büyük Yıldızları