GTA 6 Ne Zaman Çıkacak? Tarih Belli Oldu Mu?

46
0

Oyunseverlerin uzun süredir beklediği GTA 6 fragmanı geçtiğimiz aylarda yayınlanmıştı. Fragmanın ardından çok konuşulan oyun için tarih merak ediliyordu. Yapılan açıklama ve tahminlere göre oyunun çıkış tarihi belli oldu.

Rockstar’ın bizi Vice City sokaklarına geri getirmek için Rockstar’ın açık dünya aksiyon macerasının merakla beklenen dönüşüyle geliyor. Evet, GTA 5’in piyasaya sürülmesinden 11 yıl sonra yeni bir oyun ortaya çıktı. Resmi açıklaması sayesinde yakında piyasaya sürülmesinden önce araştırılacak birçok heyecan verici ayrıntı var.

Çılgınca beklenen Grand Theft Auto 6 piyasaya sürülmeye yaklaştıkça, Rockstar Games’in bir sonraki açık dünya oyunu için yutturmaca daha da güçleniyor. Yıllarca süren radyo sessizliğinden ve ardından büyük sızıntılardan sonra, Rockstar nihayet geçen yılın sonlarında GTA 6 hakkında alenen konuşmaya başladı.

gta 6 release date

GRAND THEFT AUTO 6 Fragmanı 2023’de Yayınlandı

Evet! Rockstar, oyunun ilk fragmanını 5 Aralık 2023’te yayınladı. Ancak fragmanın önceki gece internete sızmasından sonra birkaç saat erken yayınlandı. Bir buçuk dakikalık fragman, Vice City’ye dönüş ve ikili kahramanlar da dahil olmak üzere oyunun sızıntılarından zaten öğrendiğimiz birçok şeyi doğruluyor.

0 gta 5 cover.jpg

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

Oyunun ilk fragmanı, GTA 6’nın 2025 sonbaharında bir çıkış penceresi olduğunu duyurdu. Henüz bir ay veya belirli bir gün belirlenmedi.

Rockstar’ın Eylül 2022’de bir ağ saldırısına maruz kalmasının ardından GTA 6 çıkış tarihinin erteleneceğine dair bazı endişeler vardı. Bu tür sızıntılar daha önce projeleri geciktirmişti. Ancak Rockstar bu endişeleri sosyal medyada küçümseyerek, “Canlı oyun hizmetlerimizde herhangi bir aksaklık veya devam eden projelerimizin gelişimi üzerinde uzun vadeli bir etki beklemiyoruz” dedi.

GTA 6’nın 2026’ya kadar erteleneceğine dair söylentiler tekrar dönmeye başladıktan sonra Bloomberg muhabiri Jason Schreier, stüdyodaki geliştiricilerin herhangi bir gecikmeden haberdar edilmediğini söyledi. Ancak yöneticilerin onları bilgilendirmeden oyunu ertelemeye karar verebilecekleri konusunda uyardı. Ana şirket Take-Two’nun Ağustos 2024 mali raporu da oyun için 2025 sonbahar çıkış tarihini taahhüt etti.

GTA 6 İçin Tam Çıkış Tarihi

Rockstar Games tarafından onaylandığı üzere GTA 6 çıkış tarihi Sonbahar 2025’tir. Bu, Xbox Series X|S ve PlayStation 5 için sürüm penceresidir, GTA 6 PC sürümünün 2026’nın sonlarında gelmesi muhtemeldir.

İlk olarak Take-Two’nun 2024 mali yılı için son üç aylık kazanç çağrısı sırasında GTA 6 çıkış tarihinin onayını aldık. Son gecikme söylentilerine rağmen, yayıncı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü Take-Two yıllık hissedar toplantısında bu sürüm penceresini yineledi.

Önceki İçerikKişiselleştirilmiş İlaç Geliştirme Süreçleri
Sonraki İçerikKüresel İklim Değişikliği ile Mücadelede Yeni Teknolojiler