Daha Üretken Olmak İçin Yapay Zeka Nasıl Kullanılır?

7
0

Günümüzde yapay zeka kullanımı gitgide yaygınlaştı. Teknolojinin gelişmesiyle beraber pek çok dijital işlerde yapay zekanın nimetlerinden faydalanılıyor. Ancak bu uygulamaları ne kadar efektif kullandığımız da önemli hale geldi.

Yapay zeka sistemlerinin gelişmesiyle beraber birden fazla uygulama karşımıza çıktı. Yaklaşık 2 senedir hayatımızda olan uygulamalar, son 5-6 aydır daha da ön plana çıktı. Ancak daha fazla üretken olabilmek için yapay zeka nasıl kullanılır?

Zaman sizin en değerli ve sonlu varlığınızdır. İş yerinde üretkenlik hakkında çok fazla yorum var. Hayatın tüm önemli bölümlerinde haftalık görevlerinizde zaman kazanabilirseniz, önemli ilerleme kaydedebilirsiniz. Yapay zeka gündelik hayat ve istediğiniz her şeyin kolaylaşmasını sağlar. Gününüzü iyi kullanma ve dijital planlama gibi en ince ayrıntıya kadar yardımcı olur.

Tıpkı para gibi, çok küçük bir tasarruf yoktur. Haftalık sorumluluklarınızda 15 dakika tasarruf etmek, zaman tasarrufu yapmaktan daha iyidir. Yapay zekanın yardımıyla zaman bütçeleyicisi olabilirsiniz.

uretken

Yapay Zeka ile Daha Üretken Kullanım

Yapay zeka size çok yardımcı olabilir. Örneğin, temizlik, yemek pişirme, egzersiz, alışveriş, zamanlama, seyahat ve yaşam yöneticisi için planlama, tasarruf ve zamanı en üst düzeye çıkarma. Ertelediğiniz görevlere bakın.Een fazla desteği kullanabileceğiniz yer burasıdır.

ChatGPT sohbet etmek için en iyi yapay zeka aracı gibi görünüyor, bu yüzden zaman kazandıran pirzolalarını test ediyorum. OpenAI’nin ChatGPT’si 2022’de piyasaya sürüldü. Fakat her gün gelişme gösterdi ve şu an daha iyi bir yardımcı asistan konumuna geldi.

zeka 1

Haftayı Gözden Geçirme

Yapay zekanın saniyeler içinde senaryolar üretebilmesi mümkündür. Ancak bu gerçekten sorunlarınızı çözüyor mu? Ev işlerinde de yapay zeka önerilerde bulunabilir mi?

Yemekler her zaman dağınıksa, ChatGPT’yi yardımcı pişirme olarak kullanın. Çocukları ekranlardan ayırmak istiyorsanız, yaş grupları için sorular oluşturarak ChatGPT’yi kullanabilirsiniz. İşe ne giyeceğini asla bilmiyorsanız, AI’dan gardırobunuza göre haftanızın kıyafetlerini planlamasını isteyebilirsiniz.

skynews openai chatgpt teaser 6371405

Aile ve Ev İşleri

Aile ev işi çizelgenizi ChatGPT ile düzenleyin. Yaşa uygun ev işi görevlerini atamanıza yardımcı olacak kullanışlı bir araçtır. ChatGPT’den çocuklarınızın harçlıklarına, ekran zamanı oturumlarına veya hafta sonu etkinliklerine bağlanan bir yıldız veya puan sistemi kullanmasını isteyebilirsiniz.

Örnek olarak dört kişilik bir aileyi kullanalım. Anne, baba, 6 yaşında bir erkek ve 3 yaşında bir kız. İsteminize, haftalık bir programı etkileyebilecek belirli ayrıntıları ekleyin. Bu konuda farklı fikirler verecektir. ChatGPT sayesinde daha efektif bir zaman çizelgesine ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikElektrikli Araçların Geleceği ve Şarj Altyapısı
Sonraki İçerikEnerji Verimliliği Sağlayan Akıllı Cihazlar