Youtube “Reklam Atlama” Butonunu Gizliyor Mu?

18
0

YouTube, dünya çapında milyarlarca kişi için tercih edilen video akış platformudur. Reklamları atlamak için Premium abonelikler için ödeme yapan çok büyük bir insan olsa da, YouTube içeriğinin tadını ücretsiz olarak çıkarmak için hala reklam izlemeyi tercih eden milyonlarca insan var.

Genellikle birkaç saniye sonra bir reklamı atlama ve videonuzu izlemeye devam etme seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar YouTube’u reklam atlama düğmesini kasıtlı olarak gizlemekle suçladı. Onları reklamın tamamını izlemeye zorladığını söyledi.

youtube

Youtube’dan Reklam Atlama Gizlemesi

Bazı YouTube kullanıcıları, platformun son günlerde reklamları atlamayı zorlaştırdığını gözlemledi. Reddit’te bir kullanıcı, beklenen geri sayım sayacı yerine masaüstündeki atla düğmesinin üzerinde siyah dikdörtgenler gördüğünü bildirdi. Aynı durum birkaç gün sonra Android üzerinden de atlamak için bir geri sayım görmediği dikkat çekti.

Ancak video izleme aracının yaptığı açıklamalarda, atlama düğmesini kaldırmadığını sadece reklamların nasıl görüntülendiğine dair bazı öğeleri değiştirdiğini söylüyor.

YouTube sözcüsü Oluwa Falodun, yaptığı açıklamada, “YouTube atla düğmesini gizlemiyor. Atlanabilir reklamlarda, düğme her zaman olduğu gibi oynatmaya 5 saniye sonra görünür” açıklamasında bulundu.

Değişikliklere gelince Falodun, YouTube’un “reklam oynatıcısındaki öğeleri azalttığını”, böylece “izleyicilerin daha temiz bir deneyimle reklamla daha derinlemesine etkileşim kurabileceğini” söylüyor. Hem masaüstünde hem de mobilde kullanıcılar, bir reklamı atlamak için geri sayım sayacını da görebilirler “ekranın alt kısmında bir ilerleme çubuğu olarak görünür.” Buradaki fark, atla düğmesinin kaldırılmaması, ancak eskisi gibi sunulmaması gibi görünüyor.

Şirketin atla düğmesini gizlememesi güven verici olsa da, YouTube reklamları nerede ve nasıl gördüğünüzü aktif olarak genişletiyor. Örneğin, duraklama ekranı şimdi reklamlar için adil bir oyundur ve geçen yıl şirket, içerik oluşturucular için bazı reklam kontrollerini kaldırdı. YouTube, reklamlardan kaçmak için reklam engelleyicileri kullanma konusunda da sert önlemler alıyor. Tabii ki, belki de reklamları kaldırmanın en kolay yolu YouTube Premium için ödeme yapmaktır, ancak bunun fiyatı yükselmeye devam ediyor.

Önceki İçerikYeni Nesil Altyapı Teknolojileri ile Şehir Gelişimi
Sonraki İçerikYeni Nesil Filtrasyon Sistemleri ile Temiz Su Erişimi