Bilgisayar alırken tasarruf yapmanın 6 yolu

2194
0

Kısıtlı bütçeyle bilgisayarınızda iyileştirmeler yapmak istiyor ya da yeni bir bilgisayar almak istityorsanız bu ipuçları tam size göre.

Dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar için fiyat aralıkları çok çeşitlidir, ancak bilgisayar alımlarında tasarruf etmenin birkaç yolu vardır. Bir PC satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birçok şey vardır, bu nedenle bilgisayarınızın ne kadar güçlü olması gerektiğine karar verdikten sonra, karşılaştırılabilir sistemler arasındaki fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

Bilgisayar alırken tasarruf yapmanın 6 yolu

Biraz Daha Eski Bir Model Satın Alın

Aynı cihazın yeni modelleri genellikle birkaç ayda bir çıkarılır. Genel olarak, yeni ürünler genel performansa, kapasiteye ve özelliklere bazı iyileştirmeler ekler, ancak iyileştirmeler genellikle en az düzeydedir. Çoğu üretici ve perakendeci bu yeni sistemleri satarak en yüksek marjlarını yaptıklarından, önceki modelleri yenileri için stok alanını temizlemek için indirimli olarak satıyorlar. Yeni bir modelle aynı kabaca aynı özelliklere sahip bir bilgisayarı yarı yarıya satın alabilirsiniz.

Yenilenmiş Bir Dizüstü veya Masaüstü Bilgisayarı Satın Alın

Yenilenmiş ürünler, başlangıç kalite kontrol kontrollerinde başarısız olan iadeler veya birimlerdir ve yeniden yapılması gerektiğinden, üreticiler bunları indirimli fiyatlardan satar. Tipik bir yenilenmiş dizüstü veya masaüstü bilgisayar, standart perakende fiyatından% 5-25 daha düşük olabilir. Yenilenmiş bir sistemi satın alırken, garantisini, yeniden inşa edeni ve indirimin eşdeğer yeni sistemin maliyetinden daha düşük olup olmadığı konusunda göz önünde bulundurulması gereken birkaç önemli faktör vardır.

Daha Az RAM İçeren Bir Sistem Satın Alın ve Yükseltin

Minimum bellek yapılandırmasına sahip bir bilgisayar satın almak ve RAM’i yükseltmek, daha yeni ve daha güçlü bir PC satın almaktan daha ucuz olabilir. Bu, premium markalar veya performans sınıfı sistemler için özellikle iyi bir fikirdir. Üreticiler bilgisayar hafızasını toplu olarak alıyorlar, bu da indirimli olarak satmak için ihtiyaç duydukları büyük stoklarla sıkışıp kalabilecekleri anlamına geliyor.

Kendi Bilgisayarını Topla

PC oyunları için yüksek performanslı sistemler tüketiciler için belirgin bir şekilde işaretlenmiştir, bu nedenle toplama bir masaüstü bilgisayar oluşturmak size tam anlamıyla yüzlerce dolar tasarruf ettirebilir. Özel bir dizüstü bilgisayarı beyaz bir kasadan da oluşturabilirsiniz, ancak genellikle giriş seviye bir dizüstü bilgisayar satın almak daha ucuza mal olacaktır.

Mevcut Bilgisayarınızı Yükseltin

Zaten bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız varsa, tamamen yeni bir sistem satın almak yerine onu yeni parçalarla yükseltmek daha mantıklı olabilir. Değiştirmenin yerine yükseltmenin uygulanabilirliği, bilgisayarın yaşı, kullanıcının yükseltme yüklemesi için ne kadar erişime sahip olması ve yükseltmeleri yeni bir satın alma işlemine kıyasla yapması gereken genel maliyetler gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak, masaüstü bilgisayarlar dizüstü bilgisayarlardan daha yükseltmelere daha uygundur. SSDler, eski bir bilgisayarın daha hızlı hissetmesini sağlamanın mükemmel bir örneğidir.

İndirim çekleri, Black Friday ve sellout’ları bekleyin

Bir bilgisayarı çevrimiçi sipariş ederken, web sitesindeki dijital kuponlara dikkat edin. Şirketler indirim çeklerini severler, çünkü insanlar onları unutma ve eşyaları tam fiyatla satın alma eğilimindedirler, bu nedenle bir tür indirim kodu olup olmadığını kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir. İndirim çekleri gibi özel indirim günlerini ve belirli ürünlerde uygulanan sell-out indirimlerini mutlaka takip edin.

Önceki İçerik5 yaygın fotoğrafçılık hatası ve düzeltme yöntemleri
Sonraki İçerikApple Mac’inizi hızlandırmak için neler yapılır