Huawei Mate XT İncelemesi: Çok Konuşulan Telefon Hakkında Bilmedikleriniz

28
0

Katlanabilir telefon modası son yıllarda daha da belirgin hale geldi. Birçok teknoloji şirketi katlanabilir telefon sektörüne geçiş yapıyor. Ancak Huawei Mate XT bu boyutu farklı bir yere taşıdı.

Huawei’nin çıkardığı son model Mate XT pek çok açıdan ilkleri barındırıyor. Son günlerin konuşulan akıllı telefonda üç yönlü bir katlama teknolojisi kullanıyor. Akıllı telefonlarda çağ atlatacak teknoloji de tam 3 farklı ekran var. Tamamen açıldığında ise, adeta tablet-PC kıvamına ulaşıyor.

İki ekranlı telefonlara nazaran daha işlevsel olan Huawei Mate XT, insanları adeta büyülüyor. Teknoloji meraklıların yakından incelediği cihaz, göründüğünden daha etkili. Peki akıllı telefon hakkında daha neler var?

240910 GadgetMatch HUAWEI Mate XT Ultimate Design 2

Huawei Mate XT İncelemesi

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu konuşmaya değer hale geldi. Mate XT Ultimate Design, insanların atın alabilecekleri dünyanın ilk üç katlı telefonudur. Açıldığında şimdiye kadar yapılmış en ince telefon. Aynı zamanda piyasadaki en pahalı katlanabilir telefonlar arasında birinci sırada yer alıyor.

Mate XT Ultimate Design ile Huawei, tek bir menteşeli standart kitap tarzı modellerin ötesine geçerek katlanabilir telefonları bir sonraki seviyeye taşıyor. Çinli teknoloji devinin yeni cihazı, iki kez katlanan, üç farklı bölüm oluşturan ve standart cep boyutunda bir telefonun boyutuna çöken 10,2 inçlik bir ekrana sahip. Bu tasarım, cebinizde tam boyutlu bir tablet taşımanın eşsiz deneyimini sunar.

huawei mate xt ultimate review 05

Öne Çıkan Ekran Özellikleri

Huawei Mate XT Ultimate Design’a önden baktığınızda, normal bir akıllı telefona benziyor. 6,4 inç ekrana sahiptir ve candybar telefona benzer oranlara sahiptir. Bununla birlikte, yan tarafına çevirdiğinizde veya üstten bir göz attığınızda, bu telefonu bu kadar benzersiz kılan akordeon benzeri tasarımı görebilirsiniz.

Mate XT, katlanabilen üç katmana sahiptir ve tamamen açıldığında, bu bölümler 10,2 inçlik bir ekrana genişler. Kapalıyken üç katmanı kalınlığını 12,88 milimetre olmasıyla dikkat çekici.

12,88 milimetre ile Mate XT Ultimate Design, 12,1 mm ölçen Z Fold 6 veya 10,16 mm kalınlığındaki Pixel 9 Fold Pro gibi kitap tarzı katlanır telefonlardan oldukça kalındır. Fakat üç katmanlı olması nedeniyle bu özelliği kabul edilebilir.

Huawei MATE XT Top.jpg

Mate XT’nin Tasarımı

Huawei’nin ekran malzemelerindeki yeniliği de aynı derecede dikkat çekici. Teknoloji devi, menteşe için Tiangong sistemi geliştirdi. 10 bit renk derinliği sayesinde 1 milyardan fazla rengi görüntüleme imkanı sunuyor. Ekran, aynı zamanda 3K desteğiyle kullanıcılara farklı deneyim yaşatacak gibi.

Ekran Resmi 2024 10 02 16.56.35

Teknik Özellikleri

  • Mate XT Ultimate Design, Huawei tarafından şirket içinde üretilen bir yonga seti olan Kirin 9010 işlemcide çalışır. 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanı ile yedeklenir. Ram tarafında ise sistem 16 gb ile destekleniyor. Mate XT Ultimate Design büyük bir 5.600 mAh pile dayanırken, 3’lü ekranda ne kadar yeteceği merak konusu.
  • Mate XT’deki kamera çıkıntısı, 50 megapiksel kamera, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 12 megapiksel perikop tarzı telefoto kameraya ev sahipliği yapıyor.

Dipnot: Telefonun en büyük handikapı ise, IPS sertifikasına sahip olmamasıdır. Katalanabilir bir ekran olmasından dolayı Huawei Mate XT su ve toza dayanıklılık için resmi bir IP derecesinden yoksundur.

Önceki İçerikMenemen Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikDijital Kimlik Sistemleri ile Güvenlik