ChatGPT İle Özgeçmiş Nasıl Yazılır?

32
0

ChatGPT, yapay zeka noktasında insan hayatına pek çok kolaylık sağladı. İnsanların dijital anlamda işleri basit hale geldi. Yapay zekanın insan hayatına girmesiyle beraber pratik anlamda rahatlık sağlıyor.

Yapay zeka dediğimizde aklımıza ilk olarak ChatGPT geliyor. Yapay zeka sistemlerinin öncüsü olan uygulama, gün geçtikçe gelişiyor ve kullanıcıların isteklerine neredeyse kusursuz şekilde karşılık veriyor. Bu yazımızda ise yapay zeka ile özgeçmiş nasıl yazılacağını birlikte inceleyeceğiz.

Yeni bir özgeçmiş yazmanın sorunları herkes tarafından bilinir. Özgeçmiş sürecini kolaylaştırmak için yapay zeka yardımından yararlanın. İşte sizin için tüm adımlar…

oz

İyi Bir Özgeçmiş

Harika bir özgeçmiş, yeni bir ararken avantajlı konuma getirir. Her yeni pozisyon için ayarlanması gereken bir kapak mektubunun aksine, en son becerilerinizi ve deneyiminizi eğitiminiz, onurlarınız ve referanslarınız ile birlikte sergilemek için özgeçmişinizi her bir veya iki yılda bir güncellemeniz gerekir.

İş piyasasının durumu; toplu işten çıkarmalar; ve konser ekonomisine geçişle birlikte, destansı bir özgeçmiş oluşturmak için şimdi zaman harcamak karşılığını verecektir. Özgeçmişiniz, potansiyel bir işverenle sahip olduğunuz ilk temas noktasıdır. Ancak boş bir sayfaya bakmak ve kendiniz hakkında yazmaya çalışmak cesaret kırıcıysa, yapay zekanın ayak işlerini yapmasına izin verin.

zeka

ChatGPT ile Özgeçmiş Süreci

Çığırıcı yapay zeka aracı ChatGPT, özgeçmiş yazmanın en iyi uygulamaları konusunda size yardımcı olabilir ve süreci hızlandırabilir. Yapay zekanın iyi olduğu bir şey varsa, o da bilgileri sentezlemek, yapılandırmak ve özetlemektir.

Adım Adım: Sıfırdan Özgeçmiş Oluşturma

Biraz hazırlık yaparak kendinizi başarıya hazırlayın. ChatGPT’nin isteme ihtiyacı var. Özgeçmiş şablonlarını araştırarak başlayın ve geçmiş deneyimler, eğitim ve başarılar hakkında notlar alın.

Sonra ChatGPT’nin neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek için sormanız yeterlidir. “Bana bir özgeçmiş yazabilir misin?” ilk istemimdi ve ChatGPT, işe yarayabilmesi için girmem gereken tüm bilgileri bana uygun bir şekilde söyledi.

Bu şekilde özetlenen tüm bilgilerimi yanıtladım ve tercih ettiğim formatı ekledim:

  • İşte benim profesyonel özetim
  • İşte iş deneyimim
  • İşte ana müşterilerim
  • İşte benim eğitimim

Lütfen deneyimlerime dayalı bir beceri listesi oluşturun.

ChatGPT, bilgileri uyumlu bir biçimde düzenleme konusunda harika bir iş çıkarıyor, ancak biraz daha iyi akması için değiştirmek istedim.

  • İletişim Bilgileri
  • Özet
  • Deneyim
  • Büyük Müşteriler
  • Beceriler
  • Eğitim

Bilgilerinizi daha az hassas tutun. Özgeçmişe eklemek için iletişim bilgilerimi sohbet robotunun vermediğini göreceksiniz. Gelecekteki herhangi bir veri ihlalinden veya gereksiz riskten kaçınmak için hassas bilgileri modelin dışında tutmayı tercih edin.

Son Ayarlar

Son ince ayarlarımı yapmadan önce, ChatGPT’den özgeçmişimi nasıl geliştireceğime dair kısa bir öneri listesi sunmasını istedim. Bana bazı sağlam tavsiyeler verdi. Başarıları vurgulamak, sonuçları ölçmek, özgeçmişimi belirli bir işe uyarlamak, anahtar kelimeler eklemek ve profesyonel özetimi daha özlü hale getirmek gibi tavsiye verdi.

Önceki İçerikPlayStation 5 Özellikleri
Sonraki İçerikGenetik Mühendisliği ile Kişiye Özel Tedaviler